Berta Sándor

Szabvány lesz a Signalban az eltűnő üzenet

A szoftver bizonyos időszak után automatikusan törli a küldött üzeneteket. A funkció immár szabványossá vált.

A Signal azonnali üzenetküldő fejlesztői csapata a blogbejegyzésében jelentette be, hogy az eltűnő üzenet bekerült a szabvány beállítások közé. Ez azt jelenti, hogy a lehetőséggel immár minden felhasználó minden chatbeszélgetés során élhet. Eddig ezt a funkciót minden egyes chatbeszélgetéshez külön be kellett állítani. Az újításnak köszönhetően az előre megadott vagy akár a szabadon kiválasztott időpontok alkalmazásával eldönthető, hogy az üzenetek meddig legyenek elérhetők.

A módosítás szükségességét a Signal készítői azzal indokolták, hogy a valódi világ is megváltozott. Módosultak azok a normák, amelyek szerint az emberek kapcsolatba lépnek egymással. Korábban a kommunikáció nagy részére kávézókban, bárokban és parkokban került sor, míg most már digitális eszközökön valósul meg. Az analógról digitálisra váltás mellékhatása az, hogy a korábban kimondott szavak eltárolódnak - többnyire örökre. Az eltűnő üzenetek ezen változtathatnak, ráadásul így sikerül csökkenteni a készülékeken az üzenetek megőrzésére szükséges tárolóhelyet is.

A fejlesztők rámutattak ugyanakkor arra, hogy a funkció nem nyújt védelmet a rosszindulatú beszélgetőpartnerekkel szemben, akik bármikor készíthetnek mentést a képernyőn lévő aktuális üzenetekről.

A Signal áprilisban Nagy-Britanniában tesztelte a kriptovalutás fizetési funkciót és a jövőben a lehallgatásbiztos kommunikáció mellett lekövethetetlen tranzakciókat is kínálna.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Tntmaxy #1
    Így pontos:
    "A szoftver bizonyos időszak után automatikusan beállítja az DELETED flaget, fizikai törlésről szó nincs."