Berta Sándor

Zsaroló­vírusok elleni szövetség alakult

A szervezetet különböző biztonsági és más cégek hozták létre.

A Ransomware Task Force (RTF) nevű új munkacsoport 19 alapító tagja között vannak biztonsági vállalatok, technológiai cégek és nonprofit szervezetek. Az Aspen Digital, a Citrix, a The Cyber Threat Alliance, a Cybereason, a The Cybersecurity Coalition, a The Global Cyber Alliance, a McAfee, a Microsoft és a többi tag célul tűzte ki maga elé egy zsarolóvírusok elleni új koalíció létrehozását, hogy az eddiginél gyorsabban és hatékonyabban lehessen fellépni az ilyen jellegű fenyegetések ellen.

Az RTF elsősorban a meglévő műszaki megoldások értékelésére fog összpontosítani, olyanokra, amelyek alkalmasak lehetnek a zsarolóvírus-támadások kivédésére. A szövetség emellett szakértői jelentéseket akar készíteni, ágazatokon átnyúló együttműködéseket szeretne kialakítani, az aktuális szoftverek biztonsági hibáit akarja felderíteni és egy közös ütemterven szeretne dolgozni, hogy megoldhatók legyenek a tagok problémái. A végeredmény egy szabványosított keretrendszer lesz a zsarolóvírus-támadások kezelésére, amelyet minden ágazat alkalmazhat majd.

Az RTF létrehozásában főszerepet játszó Biztonsági és Technológiai Intézet (IST) rámutatott, hogy a zsarolóvírusok olyan fenyegetések, amelyek túlmutatnak az egyes ágazatokon és megkövetelik, hogy minden érintett érdekcsoport asztalhoz üljön és kidolgozza a megvalósítható megoldások világos keretrendszerét.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • felemelő #2
    A pénz beszél, a polgár csak ugat....
  • Sippie #1
    Aha, amíg csak mezei polgárokat basztatták, addig szartak rá, de most hogy az Intelt zsarolták hirtelen szövetség alakult meg ellenük :D :D