Berta Sándor

A NortonLifeLock veheti meg az Avastot

Augusztus elejéig eldől, hogy megvalósul-e az üzlet.

A The Wall Street Journal arról számolt be, hogy a NortonLifeLock vásárolhatja meg az Avastot. A vételár több mint 8 milliárd amerikai dollár lehet, az összeget készpénzben és részvényben fizethetik ki. Az amerikai újság értesülései szerint a tárgyalások már előrehaladott állapotban vannak.

A The Wall Street Journal nyilatkozó források elmondták, hogy a tranzakcióval kapcsolatos egyezség már júliusban megszülethet. Az Avast értékét jelenleg 7,2 milliárd amerikai dollárra becsülik és a prágai székhelyű IT-biztonsági társaságot a londoni tőzsdén jegyezhetik be. Az ottani szabályok alapján a NortonLifeLock az eredményes üzletkötéshez köteles augusztus 11-ig megtenni a vételi ajánlatát. Amennyiben a felvásárlás megvalósul, úgy a NortonLifeLock elsősorban a felhasználói biztonsági szoftverek piacán erősítheti meg a pozícióját. Az Avast ingyenes és fizetős vírusirtó programokat egyaránt kínál a fogyasztók és a vállalatok számára. A fejlesztőcég megoldásait jelenleg 435 millióan használják, míg az éves bevétele 2020-ban 893 millió amerikai dollár volt.

A NortonLifeLock piaci kapitalizációja jelenleg 16 milliárd amerikai dollár és a Symantec utódjának számít, miután annak üzleti részlegét 2019-ben megvásárolta a Broadcom. A társaság Norton márkanév alatt vírusirtó szoftvereket, míg a LifeLock márkanév alatt személyazonosság-lopás elleni termékeket kínál.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!