Berta Sándor

A sportadók vetélytársává nőtte ki magát a DAZN

A stream-szolgáltató az új szezonban még több Bundesliga- és Bajnokok Ligája-mérkőzést közvetít.

Thomas de Buhr, a DAZN ügyvezetője elmondta, hogy nem csupán a sugárzott meccsek száma nő, hanem a körítésre is igyekeznek figyelni. Így például az összecsapások elleni előzetesek 15 perces helyett 30 percesek lesznek és elindul a DAZN Space című új műsor is.

A 53 éves menedzser korábban a Twitter, a Google és az RTL munkatársa volt, most pedig úgy véli, hogy a stream-platform lett az egyes számú szereplő a futballközvetítések piacán. Ennek ellentmond, hogy a Sky adja továbbra is a Bundesliga szombati meccseit, a szezonban 200-at, míg a DAZN által közvetített pénteki és vasárnapi összecsapások száma 106. A cégnek a kapcsolódó exkluzív közvetítési jogokat 2025-ig sikerült megszereznie.

Még nagyobb az előrelépés a Bajnokok Ligájában, ahol szinte az összes mérkőzést, 138-ból 121-et, a DAZN sugározza. 16 meccs jogai viszont az Amazon Prive Video tulajdonában vannak. A stream-szolgáltató 2016 óta építette fel magát és tavasszal több mint 800 millió euróért megszerezte a Seria A közvetítési jogait. Az ottani vetélytárs pedig egy régi ismerős: a Sky Italia. A 2018-ban megfogalmazott célt mindenesetre úgy tűnik, sikerül elérni: valóban a DAZN lehet a sportközvetítések Netflixe.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!