Berta Sándor

A Google is támogatja a Neuralinket

A projekt befektetőknek köszönhetően újabb tőkéhez jutott.

2017 márciusában Elon Musk, a Tesla Motors és a Space X vezetője, valamint a munkatársai azt vizsgálták, hogy miképpen lehet összekötni az emberi agyat és a számítógépet. Az üzletember létrehozta a Neuralink nevű társaságot, amely a kapcsolathoz szükséges megfelelő elektródákat akarja kifejleszteni. A projekt végső célja egy koponyán belüli chip vagy hasonló elektronikus eszköz, amely javítja a memóriánkat vagy akár felgyorsítja a másokkal történő kommunikációt. Musk 2018 novemberében már arról beszélt, hogy csak úgy lehet legyőzni a mesterséges intelligenciát, ha az emberek összeolvadnak a gépekkel.

A Neuralink most bejelentette, hogy 205 millió amerikai dollár tőkét szerzett olyan beruházóktól, mint a Craft Ventures, a DFJ Growth, a Founders Fund, a Gigafund, a Google Ventures, a Valor Equity Partners és a Vy Capital. A megszerzett összeget az első termék kifejlesztésére és további kutatásokra fogják fordítani. Az első eszköz neve N1 lesz és azoknak a személyeknek segít majd, akik sem a karjaikat, sem a lábaikat nem tudják mozdítani. Az érintettek a megoldással képesek lesznek a végtagjaikat a számítógépükkel vagy az okostelefonjukkal vezérelni.

A vezérlőegység agyba való behelyezéséhez a Neuralink megalkotott egy robotot, amely összeköti a miniatűr számítógép finom vezetékeit az emberi szövetekkel. A beavatkozásnak gyakorlatilag egy kis méretű heget leszámítva nem marad nyoma.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • DRFlame #1

    Utoljára szerkesztette: DRFlame, 2021.08.04. 13:52:44