Gyurkity Péter

Befutott a OnePlus Nord 2

A család második generációja az előd koncepciójára épít, eltérő összeállítással.

A OnePlus kapcsán júniusban még arról számoltunk be, hogy a cég egy olcsó 5G-telefont mutatott be, akkor azonban már tudtuk, hogy hamarosan megérkezik a Nord-sorozat második generációja. Ez most rajtol el, ezúttal is kedvező árakon, az 5G megfelelő támogatásával.

A hivatalos oldalon közzétett információk alapján a OnePlus Nord 2 5G jelen pillanatban csak előrendelhető, viszont eközben már minden hardveres és szoftveres részletet közölnek velünk. A telefon eszerint a OnePlus 9 külsejére épít, egy előlapi lyukkal és egy méretes hátoldali kameramodullal. A kijelző mérete ezúttal 6,43 hüvelyk, a Fluid AMOLED-panel 90 Hz-es frissítési rátát és egyetlen (32 megapixeles) szelfikamerát kínál, míg a káva mérete nem változott. A teljesítményt érdekes módon (most először) a MediaTek egy megoldása, a Dimensity 1200-AI biztosítja, amely a gyártó szerint a Snapdragon 870 erejéhez fogható, amihez 8 vagy 12 GB RAM és egy 128 vagy 256 GB-os tároló csatlakozik, ezzel a csúcskategóriás típusokhoz hasonló szintet nyújtanak, ám egy jóval kedvezőbb árszinten.

Az üzemidőről egy 4500 mAh-s akkumulátor gondoskodik, ehhez 65 wattos gyorstöltés társul, amivel alig 30 perc alatt eljuthatunk a 100 százalékos szintig. A hátoldali modul 3 kamerát foglal magába, ezek sorrendben 50, 8 és 2 megapixeles példányok, utóbbi kettő az ultra-nagylátószögű, valamint a monokróm funkcióért felel. Az állóképek és a videók minőségének javítása érdekében számos szoftveres funkció áll rendelkezésünkre, ezek az Android 11 és az OxygenOS 11.3 alapjaira támaszkodnak, két nagyobb jövőbeni frissítéssel és 3 éven át tartó biztonsági foltozásokkal. A kezelőfelület ugyan már az Oppo által fejlesztett ColorOS alapjaira épül, viszont mindenhol megtartották a megszokott opciókat.

A telefon a kontinensen 400 eurótól indul, a drágább példány ára 500 euró lesz. Az előrendelés már él, a megjelenés július 28-án esedékes.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!