Gyurkity Péter

Megkapta olcsóbb testvéreit a OnePlus Nord

Ezek szerényebb jellemzőkkel jelennek meg, Európa mellett már az USA-ban is.

A cég eredetileg még a nyár közepén rántotta le a leplet a OnePlus Nord 5G típusról, amelynek fő feladata az 5G-éra elindítása a szélesebb tömegek számára. Az induló ár persze nem mindenkinek volt ideális, ezért most ismét lefelé nyitnak, mégpedig két, szerényebb változattal.

Az illetékesek egyszerre mutatták be a két új telefont, amelyekből már csak egy támogatja az ötödik generációs elérést. Ez a készülék a OnePlus N10 5G nevet kapta meg, a Snapdragon 690 chippel, 6 GB memóriával, egy 128 GB-os tárolóval, valamint egy 6,49 hüvelykes, a Full HD felbontást támogató érintőképernyővel, amely emellett 90 Hz-es frissítési rátát kínál. A hátoldalon egy négyes kameramodul kapott helyet, ám itt nem az eredeti típus elemeit emelték át, ehelyett egy 64 megapixeles főkomponensre helyezik a hangsúlyt, az ultra-nagylátószögű, valamint a macro- és a monokróm funkcióval kiegészülve. Az akkumulátor 4300 mAh-s, ehhez a Warp Charge 30T gyorstöltés, hátoldali ujjlenyomat-olvasó, az Android 10 (OxygenOS 10.5), valamint iker-hangszórók csatlakoznak.

A OnePlus N100 ehhez képest egy 6,52 hüvelykes kijelzőt nyújt, a HD+ felbontás, valamint egy kereken 5000 mAh-s akkumulátor kíséretében. A teljesítményért a Snapdragon 460 chip felel, amely 4 GB memóriára és egy 64 GB-os belső tárolóra támaszkodik, ez utóbbi a korábbi jelentésekkel ellentétben kibővíthető. A hátoldalon egy 13 megapixeles főérzékelő helyezkedik el, ezt a másodlagos érzékelők a portré-, illetve a macro-funkcióval segítik, bár ezek nyilván nem fogják megváltani a világot – nem is ez a cél, hanem a vékonyabb pénztárcával rendelkezők, az 5G iránt egyelőre kevésbé érdeklődő vásárlók elcsábítása.

Az N10 349 eurós áron jelenik meg, míg az N100 ára 199 euró lesz a kontinensen. A hivatalos oldalon látható, hogy még 3, illetve 2 hét van hátra a rajtig, addig az előrendelési igényünket jelezhetjük a cég felé.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!