Gyurkity Péter

Színváltó telefont mutatott be a OnePlus

A koncepció mellett komoly kedvezményekkel lepték meg az embereket az ünnepekre.

Az utóbbi időben hozzászokhattunk ahhoz, hogy a kínai gyártó érdekes koncepciókról rántja le a leplet, ezek pedig a legtöbb esetben nem jelennek meg a piacon, legalábbis konkrét fogyasztói termék formájában. Ennek ellenére a fejlesztések jó betekintést nyújtanak a házon belül zajló munkálatokba, a karácsonyi kedvezmények pedig kifejezetten jó lehetőséget biztosítanak a vásárlóknak.

A hivatalos fórumon ismertetett újdonság tulajdonképpen egy OnePlus 8T okostelefon, amely azonban speciális burkolatot kapott, pontosabban ez utóbbit egészítették ki egy különleges réteggel, amely színváltó jelleget ad a készüléknek. A cég mérnökei fémionok alkalmazásával és azok manipulálásával találtak megoldást a problémára, az így kialakított megoldással elérték, hogy az ezüstszürke és a sötétkék közötti szép átmenetet biztosítsanak, amivel egy népszerű törökországi helyszín (Pamukkale) teraszos vizeit jelenítik meg a telefon hátoldalán. Ez persze nem az egyetlen változás a készüléken, a másik újítás viszont a különböző tárgyak észlelését és lekövetését teszi lehetővé.

A hátoldali kameramodul egy mm-es hullámhosszon működő radarral egészült ki, amely a fent említett funkciót teszi lehetővé. Ennek nagy előnye (legalábbis a jelenleg alkalmazott ToF-rendszerekkel szemben), hogy a fényviszonyoktól függetlenül alkalmazhatjuk, a hétköznapokban pedig számos eltérő módon használhatjuk majd a megoldást. Példaként említik, hogy a bejövő hívásokat kezünk meglendítésével fogadhatjuk, de a mellkas mozgásának megfigyelésével ugyanígy lehetővé válik a légzés folyamatának értelmezése, annak folyamatos monitorozása. Tekintettel arra, hogy pusztán koncepcióról van szó, a telefon nem jelenik majd meg a piacon, viszont jó esély van arra, hogy a jövőre megjelenő típusok némelyikén már szintén felbukkannak majd ezen funkciók.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Gabbbbbbbbbbbb #3
    Mar miert lenne folyamatosan aktiv? A targyak eszleleset es koveteset gyorsabb es pontosabb fokuszhoz, vagy rosszabb esetben melyseginformaciok leterkepezesehez hasznalnak. Max akkor lenne tartosan aktiv, ha videofelvetel kozben is mukodne.
  • kvp #2
    A radar erdekes, de ezt mar a Google is javasolta. Nem tudom mennyire jo otlet egy folyamatosan aktiv radart (meg ha kisenergiaju is) rakni a telefonokra.

    A szinvaltos hatlapbol viszont letezik telefontok valtozat mas keszulekekhez. (az eink alapun meg a hatlapi kep is cserelheto, meg konyvolvasonak is jo)
  • Zsombor99 #1
    Minek mutatnak be érdekesebbnél érdekesebb dolgokat, hogy ha abból a felhasználók részére úgysem lesz semmi?!
    A régi mondás szerint "amiről nem tud az nem is fáj neki", vagyis nem kellene "soha" meg nem jelenő újdonságokkal etetni a felhasználókat!!