Gyurkity Péter

Bemutatkozott a OnePlus 8T

Két akkumulátor kap a telefon, amelynek kijelzője is módosul.

A korábbi ígéreteknek megfelelően bemutatkozott az új jövevény, miközben a cég az Android 11-re frissíti több másik készülékét. Lássuk, mivel szeretnék meghaladni a közvetlen elődöket!

A zöld és ezüst színben megjelenő telefon nagyban épít a OnePlus 8 külsejére, ennek megfelelően nagyon vékony, alig látható kávát kapunk, az előlapon pedig a már megszokott apró lyuk kapott helyet a sarokban. A 6,55 hüvelykes kijelző a 120 Hz-es frissítési rátát, az FHD+ felbontást, valamint az AMOLED-technológiát nyújtja számunkra, 2.5D kivitelben, ami egyben azt is jelenti, hogy a hajlítást ezúttal elhagyták. A csúcskategóriás teljesítményről a Snapdragon 865 chip gondoskodik, ehhez az X55 típusú 5G-modem, 8 vagy 12 GB memória, egy 128 vagy 256 GB-os belső tároló, valamint egy 4500 mAh-s akkumulátor társul, bár ez utóbbi valójában két 2250 mAh-s komponensből áll, amelyeket egyszerre tölthetünk, ezzel is felgyorsítva a folyamatot.

Maga a gyorstöltés ezúttal 65 wattos, ez a cég kínálatában elérhető leggyorsabb változat, szerintük a teljes feltöltést alig 39 perc alatt érhetjük el, míg az egy napra elegendő kakaót 15 perc alatt szerezhetjük be. Érdekes módon a vezetéknélküli töltés lehetősége itt hiányzik, márpedig ezt nem is olyan régen, még a OnePlus 8 Pro esetében, nagy fanfárral harangozták be. Az OxygenOS 11 jelenléte egyben az Android 11 alapértelmezett támogatását is jelenti, annak minden újításával, miközben a hátoldalon egy négyes kameramodul áll rendelkezésünkre, sorrendben 48, 16 és 5 megapixeles, valamint monokróm-érzékelővel, a telefotó-funkció mellőzésével.

A hivatalos megjelenés október 23-án esedékes, hazai várható bruttó fogyasztói ára memóriánként eltérő, 239 000 Ft (8/128GB memória) és 279 990 Ft (12/256GB). A bejelentéssel egy időben azt is megerősítették, hogy a OnePlus 7- és 7T-sorozat is megkapja az új szoftvert, mégpedig az év végéig.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • kvp #2
    A problemas szenzor nem monokrom volt, hanem infras, ami kis mertekben atlatott a ruhakon. Ha erre rarak az ember egy infra szurot, akkor sima monokrom szenzorra valik, aminek igy mar nem tul sok ertelme van.
  • Sippie #1
    nem a monokrómos cuccból volt a "botrány" korábban?
    A vezeték nélküli töltést meg gondolom azért hagyták ki, hogy ne legyen a Pro konkurenciája.