Gyurkity Péter

Alakul a Google hajlítható telefonja

Az év végén futhat be a készülék, amelynek főbb részletei már kiszivárogtak.

Nemrég mi is beszámoltunk arról, hogy befutott az Android 12 második bétája, többek között ennek kapcsán jelentek meg hírek, miszerint a kódban már említést tesznek a cég saját hajlítható okostelefonjáról. Külsős értesülésekből sincs hiány, ezekből gyakorlatilag már összeállt a kép.

A hónap elején egy rövid bejegyzésben olvashattunk arról, hogy valószínűleg az év végén jelenik meg a készülék, eközben azonban a hardveres részletekről is folyamatosan érkeztek a különböző hírek. A Pixel Fold (a pontos hivatalos nevet még nyilván nem ismerjük) már 2019-ben felbukkant a szaksajtóban, tavaly áprilisban egy szabadalmi kérelem is megerősítette a tervek létezését, a jelek szerint azonban leginkább a Pixel 5 kialakítására alapozna a telefon, amelyről eközben képek és videó is napvilágot látott. A 7,6 hüvelykes OLED-kijelzőt a Samsung szállítaná le, ezt itt is félbehajthatjuk majd, hogy egy külső, jóval kisebb (és egyben kényelmesebb kezelést biztosító) panelre támaszkodjunk a mindennapokban.


A szoftveres oldalon természetesen már a megjelenés pillanatában az Android 12 futna, amelyet külön optimalizálnának a hajlítható készülékekre, a multitaszk-funkciókat helyezve a középpontba. Példaként említik meg ezzel kapcsolatban a Samsung Galaxy Fold 2 megoldását, amelynek kihajtott kijelzőjén egyszerre akár 3 app is megjelenhet (legalábbis a split-screen módban), valószínűleg ezt a példát követik majd a Google mérnökei is. A szoftver maga eközben a biztonság, a megfelelő adatkezelés, valamint az egyedire szabás terén is előrelépést hozna magával, ahogy azt korábbi beszámolónkban mi is jeleztük.

Ahogy említettük, a hivatalos megjelenés az év végén esedékes, az ár terén szintén a Samsung hajlítható fejlesztései lesznek a fő riválisok, ez ugyanis valahol 1500 és 2000 dollár között lesz majd.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Gabbbbbbbbbbbb #2
    Hajlítgatástól nem nagyon törik el a kijelző pár hónap után, mert az garanciális csere lenne.
    Abban igazad van, hogy rendkívül sérülékenyek és csak a gazdagok játékai, illetve igazából az övéké sem, mivel ki akar telefon adatainak migrálásával, beállításával foglalkozni 2-3 havonta, anyagi lehetőségektől függetlenül.

    Szerintem az egész hajlítható mizéria arról szól, hogy első tulajdonosokon megszedjék magukat és a részvény árfolyamoknak is jót tesz.
  • kvp #1
    Ezek a kihajthato telefonok olyan embereknek valok, akik siman el tudjak dobni a keszuleket amikor a kijelzo tonkremegy. Mivel ezen kijelzok tobbsege meg a hagyomanyos telefonoknal kisebb varhato elettartalommal rendelkezik es meg draga is, ez eleg magasra teszi a telefonok birtoklasahoz szukseges vagyont. Sok ember erre akkor jon ra, amikor par honap utan megtorik a hajlekony kijelzo.

    Jo meg szep, de szemelyesen en akkor sem veszek olyan keszuleket ami konnyen tonkremegy, ha meg tudom engedni magamnak, mert szamomra egyszeruen nem eri meg gyakori csere eseten az uj keszulek beszerzesere es az adatok atvitelere forditott ido. Majd ha kihoznak egy ipari utesallo valtozatot max. akkor veszek hajlekony kijelzos telefont. (az uveg boritasuakat is kerulom, egyszeruen tul konnyen tornek leejtes hatasara, na most atlag naponta 2-3x leesik a telefonom, ebbol legalabb 1x az erintokijelzovel lefele valami kemenyebb targyra es letezik jopar olyan termek ami siman birja ezt)