Berta Sándor

Kiszáll a kriptovaluta-üzletből az Ethereum társalapítója

A kanadai férfi nem akarja, hogy a jövőben bármi köze legyen az ágazathoz.

Anthony Di Iorio, az Ethereum egyik létrehozója úgy döntött, hogy eladja a blokklánc technológiával foglalkozó cégét és az élete következő szakaszát kizárólag a jótékonykodásnak és az emberek segítésének akarja szentelni. A szakember elsősorban az Ethereum kezdeti időszakában segítette az új virtuális fizetőeszközt és főleg a projekt finanszírozásában vett részt, ezáltal hozzájárult a digitális pénz megerősödéséhez. Az érdemi fejlesztői munkát Vitalik Buterin végezte, így a mai napig ő számít az Ethereum atyjának.

Di Iorio a Coindesknek elmondta, hogy a kriptovaluta-világgal minden kapcsolatot meg akar szakítani. A szakember kiemelte, hogy nem akar az ágazathoz kapcsolódó személyként ismert lenni, sokkal inkább problémamegoldóként akar hírnevet szerezni magának. Ezért értékesíti a Decentral nevű vállalatát és a jövőben inkább egy filantróp alapítványba fekteti a pénzét. Ugyanakkor a jövőben is akarja használni a blokklánc technológiát, hogy így oldjon meg "nagy problémákat".

Di Iorio a döntését részben azzal indokolta, hogy aggódik a személyes biztonsága miatt, 2017 óta folyamatosan testőrök kísérik. Ő ezt úgy kommentálta, hogy a virtuális fizetőeszközöknek vannak bizonyos kockázataik, aminek ő egyáltalán nem örül és ebben az ágazatban nem igazán érzi magát biztonságban. A férfi vagyonát a Forbes magazin 2018-ban körülbelül 1 milliárd amerikai dollárra becsülte, azóta azonban jelentős mértékben emelkedett az Ethereum árfolyama.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
 • Relixo #7
  Rájött,hogy világpusztító,embereket megnyomorító retardáltságot talált ki ? Jobb később mint soha...bár már úgyis halálra kereste magát rajta. :D
 • monk00 #6
  Na persze. Inkább arról lehet szó, hogy menti a vagyonát, amíg lehet. A nagy jótékonykodók, amit a saját fantomcégeiken keresztül vissza juttatnak maguknak. Plusz adójóváírásból, így még plusz pénzekhez is jutnak. Nagyon úgy néz ki hogy nem igazán bíznak már hosszútávon a kriptó jövőjében, és éppen ezért egyre többen mentik ami menthető. Vagy megint csak így akarnak alacsony áron, még több kriptóhoz jutni, és majd feltornászni az árfolyamot, az egekbe. Mindenesetre, nem igaz annak a fele sem, amit ezek a kripto mogulok nyilatkoznak...
 • Sequoyah #5
  LOL:D
 • Sydra #4
  #3 Jó, de te irigy vagy. A te véleményed nem számít.
 • Sequoyah #3
  Csinal valamit. Kiszall, es jotekonykodik. Es raadasul ez egy kifejezetten pozitiv hir.
  Utoljára szerkesztette: Sequoyah, 2021.07.20. 17:02:34
 • Sir Cryalot #2
  Szibériában vasraverve a lehető legnagyobb biztonságban lenne :D

  Skizo haverjával együtt :D
 • Sydra #1
  Miért az a hír, hogy valaki nem csinál valamit? Miért nem az, hogy csinál? Kripto világból meg annyi nagyszabású, előremutató, pozitív hír van, miért mindig az ilyeneket kell tolni?

  Egyébként meg mi van az oldallal az utóbbi hetekben? Minden héten elromlik valami funkció. A "tovább..." gomb csak frissíti az oldalt és visszaugrik a tetejére, a régebbi híreket már meg sem tudom nézni. Nem enged válasz comment-et sem írni. Van olyan gép amiről be se tudok jelentkezni.