Berta Sándor

Kriptovaluta-platform működését korlátozta Nagy-Britannia

A Binance semmilyen engedélyt nem kért pénzügyi szolgáltatások nyújtására, mégis lehetőséget nyújtott kriptopénz-kereskedelemre.

A brit pénzügyi felügyelet (FCA) úgy döntött, hogy korlátozza a Binance Markets Limited (BML) és a Binance Group működését, s ehhez kapcsolódóan betiltotta a Binance nevű népszerű kriptovaluta-platform számos szolgáltatását. Az intézkedésekre a hivatal indoklása alapján azért került sor, mert a Binance ajánlatai nem feleltek meg a pénzügyi jogszabályi követelményeknek.

A portál egyrészt a virtuális fizetőeszközök tőzsdéjeként működik, ahol lehetőség van a digitális pénzek vásárlására és értékesítésére, valamint kezelésére, másrészt biztosítja különböző kriptoeszközök vételét és eladását is. A most hozott határozat értelmében a Binance Markets Limited nem kínálhatja Nagy-Britanniában a kriptoeszközökkel kapcsolatos szolgáltatásait, ezáltal a helyi felhasználók nem fogadhatnak a virtuális fizetőeszközök erősödő vagy gyengülő árfolyamára. Viszont ezzel párhuzamosan a digitális pénzek vásárlására és értékesítésére továbbra is lehetőségük lesz.

A BBC ezenkívül arról számolt be, hogy emellett az FCA felhívta a figyelmet a BML megtévesztő reklámjaira és ajánlataira, amelyek általában magas nyereséget ígérnek az emberek számára, de a valóságban rendkívül kockázatos üzletekről van szó. A platformot az amerikai és a német pénzügyi felügyelet is vizsgálja, előbbiek pénzmosás és egyéb adóügyi büncselekmények gyanújával, utóbbi pedig a befektetői tájékoztatókat hiányolja.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!