Berta Sándor

A Qualcomm is szívesen lenne az ARM új tulajdonosa

Amennyiben nem jönne össze az üzlet az nVidiával, akkor a chiptervező cég ügyfeleinek van B tervük.

Az nVidia tavaly szeptemberben jelentette be, hogy egy 40 milliárd dolláros üzlet keretében megszerezte az ARM Limitedet a SoftBank csoporttól. Akkor úgy tűnt, hogy a tranzakció 18 hónapon belül zárulhat le, addig tart ugyanis megszerezni a brit, a kínai, az amerikai egyesült államokbeli és az európai uniós illetékes piacfelügyeletek engedélyét. Februárra azonbankiderült , hogy nagy a piaci ellenállás a felvásárlással szemben, mert a lépést több társaság (Google, Microsoft, Qualcomm) mellett az amerikai és a kínai kormány is aggasztónak tartotta.

Most Cristiano Amon, a Qualcomm leendő vezetője a The Telegraph brit újságnak azt taglalta, hogy a vállalat szívesen tulajdonrészt szerezne az ARM-ben, ha a chiptervező vállalkozás mégsem kerülne az nVidiához és a SoftBank értékesíteni akarná a tulajdonrészeket. Felmerült ötletként, hogy ebben az esetben egy az ARM ügyfeleiből álló konzorcium vehetné át a társaság bizonyos részeit.

Amon jelenleg a Qualcomm elnöki pozícióját tölti be és június 30-tól veszi át az eddigi vezető Steve Mollenkopftól a vezérigazgatói pozíciót. A menedzser úgy vélte, hogy nagyszerű lehetőségek kínálkoznának, ha az ARM aktuális ügyfeleinek konzorciuma fektethetne be a cégbe. Ők hajlandók is lennének erre a lépésre és más érdeklődőkkel is tárgyaltak erről. A The Telegraph rámutatott, hogy az ARM-nVidia üzlet nagy kritikusai közé tartozik immár az Amazon és a Tesla Motors is. Az nVidiát ugyanakkor meglepték a sajtóhírek és hangsúlyozta, hogy kitart az eredeti tervek megvalósítása mellett.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • nlght #2
    Amúgy nagyon furcsának tartom hogy a Microsoft beleugatott az Nvidia-ARM mergebe, amikor kb. szinte sehol sincs köze hozzá.
  • nlght #1
    mert ha az 1. amerikai jelentkezőt elzavarták, akkor a 2. biztos sikerrel jár majd...