Berta Sándor

Androidos All-in-One PC az Acertől

A tajvani gyártó három egyéb All-in-One termék mellett egy olyan gépet mutatott be, amely 24 hüvelykes kijelzőjével egybeépített hardverén Android operációs rendszer fut.

A gyártó a DA241HL segítségével azt az élményt akarja nyújtani a felhasználóknak, amit már az okostelefonoknak és a tábla PC-knek köszönhetően ismernek. Ennek részét képezik a Google Play Store kínálatában fellelhető alkalmazások és a Mobile High-Definiton Link (MHL) kapcsolat, aminek segítségével a készülék az okostelefonos tartalmakhoz érintőképernyős monitorként is használható. A termék HDMI- vagy USB-porton keresztül összeköthető Windows 8-as számítógépekkel is. Processzora sem megszokott az asztali szegmensben, az nVidia Tegra 3 chipjére épül, amit eddig csak okostelefonokban és táblagépekben láthattunk. Az eszköz operációs rendszere az Android Jelly Bean 4.2. Támogatja a használt alkalmazások személyre szabását, öt különböző beállítási profilunk lehet. Az Acer új terméke október közepén jelenhet meg, a bevezető ára 429 euró lesz.

Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide!
Klikk a képekre a nagyobb változathoz

Az Acer Aspire U5-610 már megszokottabb megoldás, negyedik generációs Intel Core processzorokkal és GeForce GTX 760M grafikus lapkával, akár 16 GB DDR3 rendszermemóriaval szerelve. Mindezt a 23 colos full HD érintőképernyő mögött találjuk. Egy saját szoftver által a Windows 8 tudja kezelni az iOS illetve Android alapú mobileszközöket; telefonjainkat, tabletjeinket használhatjuk touchpadként, keypadként, vagy akár PowerPoint irányítóeszközként is. Van benne egy Full HD videókamera is, mely 75 fokos szögben képes felvételt készíteni.

Otthoni szórakoztatásra készült az Aspire Z3-105, mely négymagos AMD processzort kapott Radeon grafikus kiegészítőkkel. Egyebekben 23 colos full HD IPS érintőképernyő, Harman Kardon hangszórók és Dolby Home Theater v4 térhatású hangrendszer jellemzi. Az Aspire Z3-610 all-in-one pedig szinte ugyanez Intel alapokon, Nvidia Geforce GT 740M GPU-val.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • gaszton421 #2
    Ez most komoly? 40000 forintert kb egy 24" LCD-t kapsz, de nem érintőképernyővel, az kb a duplája...A többi ajándék...
  • MsUser #1
    130.000.-Ft körüli áron egy 24 hüvelykes asztali Tegra chip-es Android tablet?
    Kb 40000.-Ft lenne a reális ár!