Gyurkity Péter

Hibrid hajlíthatón dolgozik a TCL

Csúsztatható és a feltekerhető is lenne a cég által fejlesztett kijelző, legalábbis részben.

A hajlítható okostelefonok megjelenése óta több érdekes koncepciót is láthattunk, ezen a területen jóval többen mutattak be korai elképzeléseket, mint ahányan végül elszánták magukat a végleges termékek piacra dobására. A TCL is ezen csoportba tartozik, most pedig egy friss változatról bukkantak fel fontos részletek.

A Cnet tette közzé a napokban az általuk látott koncepció ábráit, némi magyarázattal kiegészítve azokat. A rajzokból gyorsan kiderül, hogy a kínai gyártó által elképzelt telefon egyik oldala visszahajtható lenne, a másik szélen viszont a feltekerés lehetősége jelenik meg, vagyis a típusért felelős mérnökök ötvöznék a két eltérő megoldást, amely mindenképpen érdekes, némileg furcsa próbálkozásnak tűnik. Érdemes rögtön megjegyezni, hogy ők már 2019 végén bemutattak egy hajlítható koncepciót, tavaly pedig csúsztatható megoldást is láthattunk a cég háza táján, kereskedelmi forgalomba azonban eddig még nem hoztak ilyen készüléket, ami arra utal, hogy egyelőre pusztán csak tapogatóznak a számukra (is) új területen.

Azt már a 2019-es MWC alatt kijelentették, hogy szeretnék megvárni, amíg a terület némileg beérik, a technológia pedig kiforr, hiszen ez egyben a kezdeti, rendkívül magas kereskedelmi árak fokozatos csökkenését is maga után vonná. Ez eddig nem igazán valósult meg, egy ilyen hibrid megoldás pedig szintén nem illeszkedik ezen (elképzelt) vonalba, hiszen a hajlítható és a feltekerhető technológia ötvözésével a gyártási költségek is megugranak, nem beszélve az élettartammal kapcsolatos potenciális negatív következményekről. Egyelőre annyit tudunk, hogy áprilisban további részleteket szeretnének megosztani a nagyközönséggel, ekkor kerülne ugyanis sor a következő nagy bejelentésre.

A rendezvényen rántják majd le a leplet TCL 20-sorozatról, annak tagjairól, amelyeket korábban már a CES alatt beharangoztak. Jó eséllyel ekkor tudjuk majd meg, hogy készülnek-e a piaci megjelenésre.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!