Berta Sándor

Biztonsági aggályok merülhetnek fel a Siltronic eladásával kapcsolatban

Úgy tűnik, hogy az üzlet véglegesítése közel sem lesz egyszerű.

Tavaly novemberben vált ismertté, hogy a GlobalWafers nevű tajvani vállalat tulajdonába kerülhet a Siltronic müncheni chipipari beszállítócég. A GlobalWafers 3,75 milliárd eurót kínál a Siltronicért és ha a tranzakció létrejön, akkor az új társaság komoly pozícióba kerülhet a piacon, hiszen a közös piaci részesedése 30 százalék lesz.

Most a Handelsblatt írta meg, hogy bár a német gazdasági minisztérium vizsgálja jelenleg, hogy milyen hatásai lehetnek a konszern eladásának, Christoph von Plotho, a Siltronic vezetője nem tart a biztonsági aggályoktól. Pedig azokból bőven van és a tranzakciónak még az Amerikai Egyesült Államokba Irányuló Külföldi Befektetéseket Vizsgáló Bizottságnak (CFIUS) is zöld utat kell adnia.

A német szaktárcának jelenleg négy hónapja van arra, hogy döntsön a kérdésben, von Plotho közölte, hogy a minisztérium a kapcsolódó kérdőívet már átküldte nekik.

A menedzser egyébként megértette azokat, akik a technológiai Európából való kivitele miatt aggódtak, de rámutatott, hogy az annyira bonyolult és korszerű, hogy hosszú távon kizárólag Japánban lehetne az ő üzemükhöz hasonló létesítményt felépíteni. De még akkor is szükség lenne a megfelelő szakemberekre. Az aggályok ellenére az üzletre korábban a német Szövetségi Versenyhivatal is rábólintott.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!