Berta Sándor

Megvásárolta első repülőgépeit az Amazon

A kereskedelmi konszern eddig csak lízingelte az Airbusokat és a Boeingeket.

Az Amazon bejelentette, hogy a logisztikai tevékenysége erősítésére és a saját repülőgép-flottája kiépítésére járműveket vett. Ez volt az első alkalom, hogy az óriáscég nem lízingelt, hanem vásárolt Airbusokat vagy Boeingeket. Az Amazon 7 darab Boeing 767-300-as típusú repülőgépet szerzett be a Delta Airlines légitársaságtól, míg további 4 darabot a kanadai Westjettől.

A vállalat közölte, hogy az üzlet egy természetesen következő lépés volt azon az úton, amelynek lényege a megrendelői kívánságainak jobb teljesítése. A lízingelt és a megvett repülőgépekből álló flotta lehetővé fogja tenni, hogy a cég hatékonyabban irányíthassa a logisztikai tevékenységét és be tudja tartani az ügyfeleinek tett ígéreteit.

A Westjettől vásárolt négy Boeing 767-300-ast jelenleg alakítják át utasszállítóból teherszállítóvá, de még az idén csatlakozni fognak az Amazon flottájához, míg a Deltától megvett hét gép 2022-ben érkezik majd. A 11 repülőgép jelentős mértékben meg fogja növelni az óriáscég globális áruszállító kapacitását. A Boeingeket nem az Amazon üzemelteti majd, hanem azzal továbbra is külső légtársaságokat fog megbízni. A Bloomberg mindezt azzal egészítette ki, hogy az Amazon 2022 végére szeretné létrehozni a 85 repülőgépes flottáját.

A vállalat tavaly novemberben jelezte, hogy Lipcsében lesz a regionális áruszállító központja. Az Amazon a beruházással több mint 200 munkahelyet teremt a régióban.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!