Berta Sándor

Lipcsében lesz az Amazon regionális áruszállító központja

A társaság több mint 200 munkahelyet teremt a régióban.

A kereskedelmi óriáscég bejelentette, hogy az Amazon Air a Schkeuditz területén található Lipcse/Halle repülőtéren hozta létre az első európai regionális légi áruszállítási centrumát. A 20 000 négyzetméteres raktárkomplexum új kapcsolatot fog jelenteni az Amazon Air európai logisztikai hálózatán belül és az Amazon Prime szolgáltatás tagjai számára nagyobb választékot, valamint rugalmasabb szállítási lehetőségeket kínál majd alacsonyabb árak mellett. Az új központban csomagokat fognak szétválogatni és teherautókat, valamint repülőgépeket ki- és berakodni.

A vállalat két Boeing 737-800 típusú teherszállító repülőgépet lízingelt a GE Capital Aviation Services (GECAS) társaságtól, amelyeket az ASL Airlines tipikus dizájnjában és logóival üzemeltetnek majd Európában. A két új Boeing kiegészíti az Amazon Air több mint 70 repülőgépből álló meglévő globális teherszállítási flottáját.

Az Amazon Air naponta két repülést fog bonyolítani. A választás nem véletlenül esett a lipcsei régióra, hiszen ott a konszern 2006 óta van jelen és már 1500 munkahelyet tart fent. Michael Kretschmer, Szászország miniszterelnöke biztos volt abban, hogy a beruházás további innovatív cégeket vonz majd a régióba.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)