Berta Sándor

Együttműködik a Honor és a Microsoft

A kínai társaság Windows 10 licenceket vásárol a redmondi óriástól.

A Huawei november közepén adta el a Honor üzletágát azért, hogy kivonja a vonatkozó amerikai szankciók hatálya alól és ezáltal biztosítsa a márka túlélését. A Honort a Shenzhen Zhixin New Information Technology nevű konzorcium vette meg. Az adásvétel lezárultát követően a Huawei nem rendelkezik a Honor egyetlen részvényével sem, és nem fog részt venni az üzlet további működtetésében, illetve a cég döntéshozatalában.

A Honor MagicBooks típusú, Windows operációs rendszert futtató laptopokat a Huawei MateBook néven forgalmazza, ugyanakkor a Honor igyekszik mindenben elkülönülni a korábbi anyakonszerntől. A China Daily és az MSPoweruser most azt írta, hogy a gyártó 2021 januárjában bemutathatja az új MagicBook-modelleket és azért, hogy ez megvalósulhasson globális együttműködést alakított ki a Microsofttal a Windows 10 OEM-licencek leszállításával kapcsolatban. Eredetileg az volt a terv, hogy ezekre az eszközökre a Huawei saját fejlesztésű operációs rendszere, a Harmony OS kerül majd. Változás lesz az is, hogy az eddig csak az AMD processzorával kapható Honor MagicBook Pro januártól Intel CPU-val is elérhető lesz.

A Microsofttal létrehozott kooperáció hosszú távú partneri kapcsolat kialakítását teheti lehetővé más amerikai egyesült államokbeli vállalatokkal is. A Microsoft már a mostani megállapodás előtt különleges engedéllyel rendelkezett azzal kapcsolatban, hogy a Huawei elleni szankciók ellenére Windows licencekkel láthassa el a konszernt és a Honort. A januárban érkező új termékeket még a Huawei költségvetéséből fejlesztették ki, vagyis az igazi próbatétel a Honor számára az első saját tervezésű és fejlesztésű készülékek piacra dobása lesz.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!