Berta Sándor

Leépítés jön a Microsoftnál

Az intézkedések számos részleget fognak érinteni.

A redmondi konszern a július elsejével elkezdődött új üzleti esztendő miatt vizsgálta meg, hogy hol tud lemondani a jelenlegi alkalmazottak egy részéről. A lépés azért meglepő, mert a társaság nagyon jó helyzetben van és jól vészelte át a koronavírus-járvány időszakát, ami különösen a csődök és az elbocsátási hullámok tekintetében nagy szó. A Microsoft gyakorlatilag az elmúlt hónapok egyértelmű nyertesének számít.

Az óriáscég azt egyelőre hivatalosan nem közölte, hogy mely részlegeket és hány embert érinthetnek a leépítések, azonban a Reuters értesülései alapján ezer személynél kevesebb kereshet magának új állást. Az biztosnak tűnik, hogy az intézkedések a leginkább az MSN.com portált érintik majd, mivel az már júniusban kiszivárgott, hogy a Microsoft Network (MSN) és a Microsoft News hírszolgáltatás egy részét a jövőben a mesterséges intelligencia fogja szerkeszteni, többek között hírekkel és képekkel ellátni. Bár az anyagokat továbbra is emberek készítik majd, de a változtatások miatt ötven dolgozót bocsátanak el az Amerikai Egyesült Államokban és huszonhetet Nagy-Britanniában.

Most kiderült az is, hogy elbocsátások lesznek az Azure-részlegnél. Az ok rendkívül egyszerű: az automatizálás már olyan nagy mértékű, hogy bizonyos munkatársakra és a munkájukra egész egyszerűen nincsen szükség. Az egyetlen intézkedés, amely legalább részben a koronavírus-járvánnyal függ össze, a Microsoft üzleteinek bezárása. A járvány ugyanakkor itt is csak kiváltó ok volt, ugyanis a boltok az értékesítésre nem gyakoroltak különösebben nagy hatást. S miután az eladások területén egyre inkább a magánfelhasználókról az üzleti értékesítésre helyeződik át a hangsúly, így a kiskereskedelmi boltok megtartása stratégiai szempontból is észszerűtlen lett volna. Érdekesség, hogy a vállalat már tavaly júniusban bezárta a kisebb üzleteit.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • mortep #3
    Könnyen megtörténhet. Akkor majd jön a szociális, emberközpontú szöveggel, miszerint nem szabad az embert gépként kezelni és leépíteni, hová tűnt az empátia a világból... brühühü. Mostmeg szemrebbenés nélkül profitmaximalizál
  • dyra #2
    No majd akkor néznek egy nagyot mikor más területeken is automatizalnak aztán a szoftvereik amiket embereknek terveztek nem fognak kelleni.
  • Tetsuo #1
    Ahelyett, hogy építenének végre egy szoftvertesztelő részleget.