Gyurkity Péter

Még messze van a Google Fuchsia megjelenése

Nyitnak viszont a felhasználók felé, a frissítéseket már mi is láthatjuk.

A Fuchsia-projekt kapcsán eredetileg még 2016-ban kezdtünk írni a főbb fejleményekről, hiszen a Google akkor indította el a házon belüli kezdeményezést, amellyel kapcsolatban az is felmerült, hogy hosszabb távon akár az Android operációs rendszert is leválthatja. Tavaly kiderült, hogy androidos appokat is futtathatunk majd a platformon, viszont most az vált világossá, hogy a megjelenésre még várni kell.

A teljesség kedvéért gyorsan jegyezzük meg, hogy az elmúlt nagyjából másfél évben némileg tisztább képet kaptunk az elképzelésekről, ebből egyértelművé vált, hogy nem a mobilos, a hordozható eszközök szegmense, hanem inkább az IoT (Internet of Things) lesz a középpontban, vagyis a szoftver inkább az ebben a kategóriában megjelenő kütyükön lesz majd elérhető. Most a hivatalos blogban tettek közzé egy hosszabb bejegyzést, amelyből megtudjuk, hogy innentől kezdve bárki betekintést nyerhet az eddig szintén házon belül használt levelezőlistába, valamint végigfuthatunk a benyújtott frissítések és kibővítések felsorolásán, jobb képet kapva a projekt aktuális helyzetéről.

A Google elmondása szerint úgy alakítják ki a szoftvert, hogy a hangsúly mindvégig a teljesítményen, a biztonságon, valamint a naprakész jelleg megőrzésén legyen, vagyis a frissítések maguk is könnyű módon lesznek kivitelezhetők. Megerősítik, hogy továbbra is aktív módon dolgoznak a rendszeren, viszont ennek megjelenése még nem esedékes, tehát egyelőre annyit tudnak tenni a nyílt jelleg kihangsúlyozása érdekében, hogy jobb betekintést nyújtanak a stratégiai döntéshozatalba, távlati célként pedig azt tűzik ki, hogy gyakorlatilag bárkitől megfelelő minőségű, kellően letesztelt hozzájárulást kaphassanak, tehát maguk a hozzájárulások itt sem kizárólag a cég alkalmazottaitól érkeznek majd.

Egy technikai jellegű menetrendet is mellékelnek a fentiekhez, meglátjuk, mikorra válik valósággá a mindennapokban is elérhető szoftver.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!