Gyurkity Péter

Képeken a Pixel 4a

A telefon szerény kivitelt kap, a Google viszont törli saját rendezvényét.

A cég még tavaly rántotta le a leplet saját negyedik generációjáról, amelyet az év elején további részletek követtek a sokak által áhított szerényebb változatról. Azóta viszonylagos csönd honol ezen a vonalon, most viszont képek bukkantak fel a telefonról, amelyeket néhány hardveres részlet kísér.

A több alkalommal megbízhatónak bizonyult forrás által közzétett képek arra utalnak, hogy a Google (legalábbis ezen készülék esetében) megmarad a szerényebb kivitel mellett, ennek külseje tehát jó eséllyel nem sok közös vonást hordoz majd a szintén idén bemutatni hivatott Pixel 5-sorozat tagjaival. A korábbi CAD-rendereken egy állítólag 5,8 hüvelykes kijelzőre épülő telefont láthattunk, most azonban mind az előlap, mind pedig a hátoldal főbb vonásait megmutató, bár némileg homályos fotókat kapunk, amelyek a panelen elhelyezett apró lyukat, illetve négyszög alakú hátoldali kameramodult villantanak fel nekünk. Tekintettel arra, hogy ez utóbbi továbbra is egyetlen érzékelőt vonultat fel, itt nem számíthatunk kiemelkedő minőségre.

A külalak kapcsán megjegyezik, hogy még a szín esetében sem látunk sok azonosságot a Pixel 3a és 3a XL esetében alkalmazott fekete, fehér, valamint lila árnyalatokkal, ez azonban kevésbé meglepő, a cég ugyanis szereti ezt minden évben módosítgatni. Az 5G támogatása sem egyértelmű, ez sokak szerint csak a Pixel 4a XL modell esetében lesz megoldott (már amennyiben piacra dobnak majd egy ilyen változatot), míg a hardver kapcsán arra számítanak, hogy a Snapdragon 730 chipet legfeljebb 4 GB memória, egy alapesetben 64 GB-os belső tároló, valamint a fent említett, 12 megapixeles kamerát kiegészíteni hivatott szoftveres funkciók kísérik majd – nemsokára kiderül, ez valóban így lesz-e.

A Google mindenesetre időközben maga jelezte, hogy törli májusra előrevetített saját rendezvényét, vagyis az idei Google I/O szintén elmarad. Az elsődleges ok itt is a koronavírus terjedése, a már megváltott jegyek árát természetesen visszatérítik.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!