Gyurkity Péter

Összeállt a Pixel 5 hardvere

Eközben pedig leálltak a harmadik generáció tagjainak értékesítésével.

Ősszel futhat be a Google soron következő okostelefonja, amely többek között a közvetlen elődök meglehetősen vegyes fogadtatását lesz hivatott orvosolni, viszont a jelek szerint ezúttal egy középkategóriás megoldással készülnek, miközben a harmadik generációtól (legalábbis a saját online üzletükben) már elbúcsúznak.

Még március közepén szivárogtak ki a hardveres specifikáció egyes részletei, azóta azonban nagyjából össze is állt a kép, így tudjuk, hogy mire számíthatunk a Pixel 5 kapcsán. Az biztosnak tűnik, hogy a teljesítményt a nem abszolút csúcskategóriás Snapdragon 765G chip szolgáltatja majd, amivel a hivatalos árat sikerülhet a 600 és 700 dollár közötti sávra csökkenteni. A 30-50 százalékkal szerényebb teljesítmény mellett az 5G-támogatás megőrzése érdemel itt említést, itt tehát nem kell tartanunk az új technológia hiányától, ezzel egy időben pedig némileg nagyobb akkumulátorokat kapunk, amelyek sorrendben 3080 és 4030 mAh-s kapacitással állnak majd rendelkezésünkre – ezzel az egyik leggyakoribb kritikára reagálnak, bár az 5G nagyobb étvágya miatt is szükség lehet a lépésre.

Amíg korábban a cég úgy gondolta, hogy nincs szükség hátoldali iker-kamerára, ezt tavaly mégis bevezették, most pedig az ultra-nagylátószög feleslegességéről beszélnek, így könnyen lehet, hogy ez a funkció is felbukkan majd az ötödik generáció képviselőin. A külsős források a Motion Sense távozását remélik, többen inkább a vékonyabb kávát eredményező modernebb külsőt részesítik előnyben, ez azonban egyelőre kívánságműsor, hiszen nem tudjuk pontosan, hogy a Google mennyiben ért ezzel egyet. Az október közepén esedékes bejelentéskor mindenesetre 2 típust ismerhetünk majd meg, mindkettő 128 és 256 GB-os tárolóval fut majd be, az árak ennek megfelelően alakulnának az alábbiak szerint: 600 és 700 dollár (Pixel 5), illetve 700 és 800 dollár (Pixel 5 XL).

A cég ezalatt szép csendben elbúcsúzott a Pixel 3-generációtól, hiszen bár a telefonok még mindig szerepelnek a hivatalos weboldalon, ezek már a főlapra irányítanak át – a Google egyik illetékese meg is erősítette, hogy kifogytak a készletből, így ezen telefonokat már csak egyéb forrásokból lehet beszerezni.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • cateran #2
    "600 és 700 dollár közötti sávra"

    Ezert a specifikacioert ez valami eszmeletlenul tularazott telefon lesz....Mint a megabukas 4-es....
  • VolJin #1
    A memória méretét kifelejtette a cikk?