Berta Sándor

Visszatér a tőzsdére a McAfee

Az amerikai biztonsági szoftverfejlesztő cég előkészíti az újbóli tőzsdei megjelenését.

A McAfee az elmúlt tíz esztendőben nem volt jelen a tengerentúli tőzsdén, azonban visszatérne. Benyújtották a New York-i Nasdaqhoz a kapcsolódó, MCFE rövidítéssel ellátott tőzsdei bejegyzést. Azt ugyanakkor egyelőre nem lehet tudni, hogy a vállalat pontosan mikor jelenne meg a tőzsdén és hogyan tervezi a részvénykibocsátást. Az Amerikai Egyesült Államok Részvény- és Tőzsdefelügyelethez (SEC) benyújtott dokumentumokból csak az derült ki, hogy a tranzakció során felhasználandó összeg a tervek alapján 100 millió dollár lesz. A tervek szerint a kibocsátandó részvények értékesítését a Morgan Stanley, a Goldman Sachs Group Inc., a TPG Capital, a Bank of America Corp. és a Citigroup Inc. végzik majd.

Az 1987-ben alapított McAfee székhelye a kaliforniai Santa Clarában van és az IT-biztonsági szektor egyik úttörőjének számít. Az alapító John McAfee már semmilyen módon nem vesz részt a társaság életében. A vállalkozás korábban 2010 augusztusáig, amikor az Intel 7,68 milliárd dollárért felvásárolta, jelen volt a tőzsdén, de 2017-ben ismét független lett, azóta pedig magántulajdonban van. A többségi tulajdonosa a TPG pénzügyi befektetőcég, míg az Intel megtartott 49 százalékos tulajdonrészt.

A tőzsdei prospektusból kiderül még, hogy a vállalat az év első hat hónapjában 31 millió dollár nettó nyereséget könyvelhetett el, míg a bevétele 1,4 milliárd dollárt tett ki. A tavalyi üzleti esztendőben a McAfee 236 millió dolláros veszteséget volt kénytelen elkönyvelni, miközben a bevétele megközelítette a 2,7 milliárd dollárt.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!