Berta Sándor

Okoski­jelzőket kínál szállodáknak a Google

A társaság által indított program keretében a hotelek készülékeket helyezhetnek el a vendégszobákban.

A Google úgy döntött, hogy okosképernyőket helyez el a projektben résztvevő szállodák szobáiban és az eszközök, valamint beszédparancsok segítségével a vendégek hozzáférhetnek a szálláshelyek ajánlataihoz. A társaság ezzel az Amazon példáját követi. Tom Franklin, a Google illetékes termékmenedzsere a blogbejegyzésében azt írta, hogy elsősorban a Nest Hub modellekre összpontosítanak, más Google Asszisztens-kompatibilis készülékeket nem is nevezett meg.

A Nest Hub az óriáscég első Google Asszisztenssel ellátott okoskijelzője, amely elsősorban beszédparancsokkal irányítható, ugyanakkor a kezelőfelület nem vezérelhető ilyen módon. Franklin azzal érvelt, hogy az új kezdeményezésnek köszönhetően a vendégek a koronavírus-járvány ideje alatt úgy vehetik igénybe a hotelek különböző szolgáltatásait, hogy gyakorlatilag semmit sem kell megérinteniük. Az elérhető funkciók közül példaként említette a plusz kéztörlők rendelését, valamint a helyi éttermek és uszodák nyitvatartási idejének a lekérdezését. Megoldható a lámpák vezérlése vagy a redőnyök leengedése, illetve felhúzása, továbbá a YouTube-videók megtekintése és az okostelefonok Bluetooth-kapcsolatán keresztül a saját zeneszámok lejátszása.

A szállodákban elhelyezett Nest Hubok nem a vendégek Google-fiókjait fogják használni, viszont elméletileg bárki hozzáférhet majd a Netflixhez, mivel az eszközök július óta támogatják a platform használatát. Ezenkívül lekérdezhetők az időjárási viszonyok, a környék látnivalóival kapcsolatos információk és a termékek akár ébresztőóraként is működhetnek.

A szolgáltatás egyelőre a következő hotelekben érhető el: Fairmont Princess, Scottsdale; Dr. Wilkinson’s Resort, Calistoga; Gale and Shelborne South Beach, Miami; Gansevoort Meatpacking and Synergy Chelsea, New York; valamint az Egyesült Királyságban a Hotel Zena and Viceroy D.C. és a Village Hotels.

A Google májusban jelezte, hogy okosképernyőket fog tesztelni néhány kiválasztott amerikai idősotthonban és a készülékek bevonásával tenné könnyebbé a kommunikációt.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • kvp #1
    A kikapcsolhatatlan mikrofon es kamera nagyon "hasznos" egy szallodai szobaban, foleg netre kotott eszkozok eseten. De ugylatszik sok helyen mar elvaras, hogy otthon es ut kozben is minden szobaban legyen lehallgato keszulek.