MTI

Összeesküvés-elmélet hívő fiókokat törölt a Facebook

A Facebook törölte a QAnon-mozgalom több száz felhasználójának fiókját, arra hivatkozva, hogy a csoport összeesküvés-elméleteket népszerűsít.

Közleményében a közösségi médium bejelentette: a továbbiakban szigorúbban fogja elbírálni a mozgalom csoportjának bejegyzéseit, és többé nem ajánlja más felhasználóknak a csatlakozást hozzá. Ugyanakkor magát a csoportot nem tiltotta be a Facebook. A mozgalom tagjai egyebek között azt gondolják, hogy Donald Trump amerikai elnök titokban küzd az úgynevezett "mély állam" vagy "háttérhatalom" képviselőivel. Ezek között az emberek között a QAnon szerint sátánista pedofilhálózatok és gyermekkereskedők is találhatók. A QAnon-tagok több mint két éven keresztül e rejtélyes "ellenség" vezetőjeként egy magas rangú kormányzati tisztségviselőt emlegettek, de nem nevezték meg, csupán annyit írtak róla: ő a "Q".

A QAnon-mozgalom eddig többnyire az internet "sötét bugyrában" volt jelen. Az elmúlt időszakban azonban megjelent a fősodratú politikában is, de nem elsősorban a "mély állammal" kapcsolatos bejegyzései, hanem az Egyesült Államokon végigsöprő tüntetéssorozatot minősítő kommentárjai okán. A mozgalom tagjai a májusban Minneapolisban rendőri intézkedés közben meghalt afroamerikai George Floyd halála után szervezett, gyakran erőszakba torkolló tüntetéseket bírálják, erőszakos válaszlépéseket is sürgettek, s ezt a Facebook az erőszak dicsőítéseként értékeli. A múlt héten Georgiában Marjorie Tyler Green személyében olyan képviselőjelölt nyerte meg az előválasztást, aki nyíltan támogatásáról biztosította a QAnont, és Trump is közzétett a Twitter-oldalán a QAnon-tagok bejegyzéseiből.


A Q-hívők szerint az Egyesült Államokat sátánista pedofilok titkos társasága uralja

Az elnököt sajtókonferenciáján megkérdezték a QAnonról, s azt válaszolta: nem sokat tud róla, sem az összeesküvés-elméleteiről. Reagálva arra, hogy a csoport tagjai bírálták az erőszakos tüntetéseket és válaszlépéseket sürgettek, Trump kifejtette: szerinte arról van szó, hogy ezek az emberek rossz szemmel nézik azt, ami egyes városokban, például Portlandben, Chicagóban, New Yorkban, vagy más amerikai nagyvárosokban zajlik. A Facebook közölte: el fogja távolítani azokat a csoportokat és bejegyzéseket, amelyek erőszakról folytatnak diskurzust. A közösségi médium vezetői erőszaknak minősítik a kódolt beszédet is.

"Tanulmányozni fogjuk azokat a kifejezéseket és jelképeket, amelyeket az ilyen csoportok tagjai használnak, és miután beazonosítottuk az erőszakra utaló kódolt beszédet, megtesszük a megfelelő lépéseket is" - írta közleményében a közösségi médium. A Facebook hangsúlyozta: nem tiltja be a QAnon-csoportot, mert nem felel meg a "veszélyes szerveződés" szigorú kritériumainak. Elemzők emlékeztettek rá: a Facebook, saját közlése szerint, eddig több mint 790 csoportot zárt ki.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
 • Sydra #35
  "Ráaádásul az intelligencia pontosan nem meghatározható és pláne nem mérhető különböző kultúrköröket illetően, de most ez a zsidók "világuralmát" magyarázva nem számít, csak a "szegény négerek" esetében jó kifogás."
  Pszichológiában a legpontosabb és leg kultúra függetlenebb teszt a hivatalos raven teszt. Minden más teszt pontatlanabb és minden más tényező alapján kevésbé pontos projekciókat lehet tenni. Ha az IQ-t és IQ tesztet nem fogadod el, akkor az egész pszichológiát lehúzhatod a klotyón.
  Azt meg nem írtam, hogy a négereket sajnálni kellene, vagy hogy az IQ kifogás lenne bármire. Az IQ-ból számomra semmilyen politika nem következik. Sőt.
  Utoljára szerkesztette: Sydra, 2020.08.24. 15:44:08
 • Sydra #34
  "Sydra primitív zsidómosdatása abban merül ki, hogy az intelligenciára fogja a zsidó sikerességet"
  Nemtudom ez mitől zsidó mosdatás. Ez egy egyszerű tény, hogy az IQ erős befolyásoló tényező abban, hogy mennyire leszel sikeres. Az askenázi zsidó vérvonal rendelkezik statisztikailag a legmagasabb IQ-val. Zsidók között meg van sok jó, meg sok rossz ember is éppen úgy, ahogy a magyarok között is. Nem gondolom, hogy átlagban erkölcsileg rosszabbak lennének mint a többi sikeresebb rassz.
 • Sydra #33
  Csak arra utaltam, hogyha valakivel nem értesz egyet azzal jobb ha ezt szóban tudatod az helyett, hogy bevernéd a fejét. Legalábbis civilizált társadalmat csak így lehet fenntartani. Ha ez neked bődületes baromság, akkor javaslom, hogy költözz ki a dzsungelbe a civilizáción kívülre.
 • csigafi #32
  A emberi hülyeség határtalan.
 • Agyturbinikusz #31
  All right, if you are not happy with my grammar be it.

  So you are saying you can extrapolate your perception and observation of a group of people on one individual.

  Places where people have a bit of brain did realise long time ago, aggression towards a group based on politicaly motivated views is pretty dumb.
  You are expressing yourself exactly in that manner.

  So does not make any sense and irrelevant all your bulldust.

  Anything else or you still know it better, and nothing else matters whatever is exist outside of head?
 • Mat666 #30
  Facebook remlem elég sokáis élek hogy lássam ahogy azt törlik.
 • ugh #28
  Igen olyankor valik gyanussa a tortenet amikor habzo szajjal leugatanak valakit osszeeskuves hivonek nevezve.
  "Nem zorog a paraszt..."
 • ugh #27
  Tonkin obol, pearl harbor, iraki vegyifegyverek.
  Delamerikai koztarsasagok bedontogetese, mosaddegh iranban.
  Olvasnod kene bazmeg.
 • ugh #26
  Az amcsiket is a kelet europai bevandorloke emeli egy atlag csimpanze fole....
 • Tetsuo #25
  Még nem volt olyan sg-topik, ahol értelmesen szóltál volna.

  "Ha az átlag 70, ...akkor kell lenni közte 100 és 40 is."
  Húha, ez aztán a nagy felfedezés, hiszen az átlag egy köztes értéket jelöl! (A helyesírásodat hagyjuk is.)
  Hogy neked ki a vélt vagy valós feleséged, engem az nem érdekel.
  Eddig ballibsi körökben nem szabadott említést tenni arról, hogy a népek, nemzetek minőségileg különböznek, mert a dogma: mindenki egyenlő, még akkor is, ha szemmel láthatóan nem így van.
  Sydra primitív zsidómosdatása abban merül ki, hogy az intelligenciára fogja a zsidó sikerességet, miközben olyan alapvető emberi tulajdonságokat nem vesz figyelembe, mint gátlástalanság, másokon élősködés, mértéktelen halmozás, kevélység stb.
  Sydra szerint a náci németek is azért érhettek el sikereket, mert intelligensebbek voltak környezetüknél?
  Ráaádásul az intelligencia pontosan nem meghatározható és pláne nem mérhető különböző kultúrköröket illetően, de most ez a zsidók "világuralmát" magyarázva nem számít, csak a "szegény négerek" esetében jó kifogás.
  Erre utaltam, nem másra.

  Egyébként most attól tekintsünk el, hogy napjaink globális, mindent átszövő cenzúrája a balliberális rombolást szolgálja ellehetetlenítve az igazság közlését.
  Mindenféle nézetű embernek rossz az irány, hiszen az összeesküvésekre hivatkozva csak a konveciókat, a fősodornak megfelelő gondolkodást fogadja el a média kultúrúthengere, a tájékoztató- és szórakoztatóipar, valamint a virtuális közösségek. Ami kilóg a sorból, ami nem konformista, vagyis vadhajtás, azt lenyesik bármely oldalon is nőtt.
  Egyféle embertípus megengedett, az pedig a nivelláció hatására csakis a legalja lehet.