Berta Sándor

Beállítható, hogy ki reagálhat egy tweetre

A Twitter egy új funkciót tett elérhetővé a felhasználók számára.

A vállalat május óta tesztelte a megoldást, amelynek segítségével az emberek korlátozhatják, hogy kik válaszolhatnak a Twitter-üzeneteikre, most pedig a mikroblog minden felhasználónak elérhetővé tette azt. Minderről Suzanne Xie termékmenedzselési igazgató számolt be a blogbejegyzésében.

Az új funkció esetében a felhasználók több lehetőség közül választhatnak. Dönthetnek úgy, hogy mindenki válaszolhat az üzenetre, vagy csak az őket követő személyek, vagy kizárólag azok, akiket az adott tweetben megemlítettek. A cég célja az, hogy az új funkcióval jelentős mértékben visszaszorítsa a zaklatások számát. Ezzel párhuzamosan ugyanakkor az is felmerült, hogy a hatóságok arra használhatják a beállítást, hogy blokkolják a hivatalos közleményekhez és a fiókokhoz való kritikus hozzászólásokat.

Fontos viszont, hogy továbbra is lehetőség lesz a retweeteken keresztüli kommentálásra azért, hogy ezáltal biztosítsák az embereknek azt, hogy különböző perspektívákból láthassák az egyes dolgokat. A tesztek során kiderült, hogy a funkciót kipróbálók 60 százaléka nem használta a lehetőséget mások elnémítására vagy hozzáférésének a blokkolására. Továbbá megfigyelhető volt, hogy a funkcióval élők a korábbiaknál sokkal hosszabb Twitter-üzeneteket fogalmaztak meg, mint azok, akik nem éltek az új lehetőséggel.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!