MTI

Letartóztatások a Twitter elleni hackertámadások miatt

Egy 17 éves floridai tinédzsert és két fiatal férfit tartóztattak le az amerikai hatóságok a Twitter elleni júliusi hackertámadás elkövetésének gyanújával, amelynek során feltörték ismert személyiségek fiókját, s a kárvallottak között volt Joe Biden, a demokraták várható elnökjelöltje, Barack Obama volt elnök és Bill Gates, a Microsoft alapítója.

A floridai hatóságok bejelentették, hogy vádat emeltek a 17 éves Graham Ivan Clark ellen, és tőlük függetlenül a szövetségi igazságügyi minisztérium azt közölte, hogy vádat emelt Clark két társa, a 22 éves Nima Fazeli orlandói lakos, valamint a 19 éves Mason Sheppard brit állampolgár ellen. A három hacker július 15-én törte fel ismert személyiségek, politikusok és a művészvilág képviselőinek Twitter-fiókjait és bitcoin kriptovaluta átutalására kérte őket. A floridai Tampa megyei ügyészség szerint a hackertámadások értelmi szerzője a 17 éves Clark volt.

A hackertámadás óriási vihart kavart az amerikai politikusok körében. A kongresszusban a törvényhozók azonnal felszólították Jack Dorsey-t, a Twitter vezérigazgatóját a körülmények tisztázására, a Twitter biztonsági rendszerének megerősítésére. A szenátus több bizottsága - köztük a hírszerzési és a belbiztonsági is - meghallgatásokat tartott, és mérlegelte, indíttasson-e kongresszusi vizsgálatokat az ügyben.

Andrew Warren tampai megyei ügyész pénteken újságíróknak elmondta: 30 rendbeli bűncselekmény miatt emelt vádat Graham Ivan Clark ellen. "A Szövetégi Nyomozó Iroda (FBI) és az igazságügyi minisztérium az egész országra kiterjedő, átfogó nyomozást indított" - mondta el az ügyész. A szövetségi igazságügyi tárca dokumentumai szerint a két másik férfi társtettesként vett részt a hackertámadásokban, és mindketten a jogosítványukat használták a csaláshoz. Az Egyesült Államokban nincs személyi igazolvány, a jogosítvány szolgál személyazonosítóként.

A letartóztatások bejelentése után a Twitter rövid bejegyzésben mondott köszönetet a gyorsan eredményre vezető nyomozásért.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • mumoka 2012 #1
    és ezt el is lehet híni hogy ök voltak ott az a szokás a nagyok úgy gyártanak kamu bűnöst akár 100 is ha kell ha nem találnak valami más megoldást nem ez volt az első ilyen.