Berta Sándor

Koronavírusos betegeknek segíthet egy új alkalmazás

Egy angol startup programjával az érintett páciensek és a hozzátartozóik kapcsolatba léphetnek egymással.

A Visionable nevű vállalkozás a WiFi SPARK céggel közösen készítette el a Visionable Connect nevű szoftverét, amely a koronavírus-járvány miatt szükséges elkülönítések esetén segíthet a kapcsolattartásban.

Az alkalmazást eddig már sikeresen tesztelték a brit Országos Egészségügyi Szolgálat (National Health Service) által működtetett hét kórházban. A program hasonlóan működik, mint a Skype vagy a Zoom, de a használatához nincs szükség sem regisztrációra, sem további letöltésekre. Mindez lehetővé teszi, hogy a páciensek, de akár az orvosok és az ápolók, illetve a hozzátartozók egyszerűen és hatékonyan kommunikálhassanak egymással.

Karen Percy, a Visionable illetékes vezetője kijelentette, hogy viszonylag gyorsan sikerült megalkotniuk a szoftvert a koronavírus-járványra adott válaszként. Az alapötlet az volt, hogy segítsenek azoknak, akik kórházban kerülnek és nem látogathatják őket a hozzátartozóik. A fejlesztés során a legfontosabb szempont az volt, hogy a megoldás egyszerűen használható legyen.

Ollie Morley, a projektben résztvevő egyik kórház IT-igazgatóhelyettese kiemelte, hogy az alkalmazásnak köszönhetően a vizuális és az audiokapcsolat sokkal intenzívebb, mint egy telefonkapcsolat esetében. Ezért az egyik rokon nagyon hálás volt nekik, amikor a haldokló édesapjától ilyen módon tudott elbúcsúzni. A programot már olyan pácienseknél is használták, akiket nem fertőzött meg a koronavírus, de nem hagyhatják el a kórházakat, emiatt pedig szociális elszigeteltségben vannak.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
 • csigafi #2
  Hát már minden van covid ellen csak ellenszer nincs :-) Bár sokak szerint covid sincs és ha ez igaz hogy nincs akkor így persze hogy nincs ellenszer.

  Ami meg az alkalmazást illeti az nem más mint egy koppintás. Millió ilyen van már.
  Na de megértem én hogy kell a reklám nekik mert anélkül semmire se mennek.
 • Akva #1
  Tucatnyi ilyen platform van évtozedek óta! Mi a tökömet találtak fel?

  Utoljára szerkesztette: Akva, 2020.08.12. 03:43:40