Franczy

IBM TransNote

[ZDNET] Az IBM legújabb hordozható számítógépét használóknak nincs feltétlenül szükségük egérre, vagy billentyűzetre, hiszen az IBM új ThinkPad notebookra épülő számítógépe képes az emberi kéz által papírra vetett irományok felismerésére. A Big Blue-nak is becézett IBM most mutatatta be ezt a merőben új elgondolásra épülő laptopot, mely a fejlesztők szerint a technofil és technofób felhasználók igényeit egyaránt messzemenőkig ki fogja elégíteni.

Az IBM TransNote lényegében egy IBM ThinkPad sorozatba tartozó mini-notebook és egy olyan kis firkálásra alkalmas jegyzettömb kombinációja, amely képes felismerni az emberi kéz által lejegyzett dolgokat, majd digitális formában közli a számítógéppel.


Az IBM tájékoztatása szerint a most bejelentett új hordozható számítógép csak az első tagja egy olyan teljesen új generációs mobil PC családnak, melynek tagjai arra hivatottak, hogy az újszerű adatbeviteli megoldások segítségével egyszerűbbé tegyék a hétköznapi felhasználók munkáját.

A kéziszámítógépek és az egyéb hordozható számítógépek az elmúlt években óriási fejlődésen mentek keresztül, így világszerte egyre többet is adnak el az ilyen eszközökből. Azonban, ahogy azt Rick McGee, az IBM cég mobil eszközökért felelős marketing alelnöke elmondta, az emberek a számítógépek használata mellett általában ragaszkodnak régi, jól bevált szokásaikhoz is.

"A mai napig szinte minden ember használja a jó öreg papírt és ceruzát. Ez a szokás nem múlt el eddig sem, és ezután sem fog megszűnni, azonban a mai kor már sokaktól megköveteli a mobil számítógépek használatát, így mi most úgy gondoltuk, kombinálni kellene a két dolgot." - nyilatkozta McGee.

A várhatóan 3000 dolláros (~900e Ft) bevezető áron kapható TransNote notebook esetében a felhasználóknak több adatbevitelre is alkalmas megoldás áll a rendelkezésükre. Használhatják a megszokott a billentyűzetet, az érintőképernyőt, vagy akár a "jegyzetfüzetet" is. A következő hónapban forgalomba kerülő IBM újdonságban egy 600 MHz-es Intel Pentium III-as processzor, 64 MB memória és egy 10 GB-os merevlemez kapott helyet, tömege pedig nem egészen 2.5 kilogramm. Az új IBM TransNote-ok egyébként jobb és balkezes verzióban is készülni fognak.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!