Berta Sándor

Új okos­hangszórót dob piacra a Google

A termékkel kapcsolatban számos részlet még nem ismert.

Az Android Police nevű blog jelentette be először azt a hírt, hogy a webes konszern egy új okoshangszórót fejlesztett ki és hamarosan értékesíteni kezdi a készüléket. Az óriáscég rövid idővel később reagált a dologra és számos egyesült államokbeli sajtóorgánum - többek között az Engadget és a 9to5Google - szerkesztőinek juttatta el az új Nest okoshangszórót fotóit, valamint megerősítette, hogy az eszköz együttműködik majd a Google Asszisztenssel és ezáltal beszéddel lesz vezérelhető.


Azt még nem lehet tudni, hogy az új modellnek, amely a 2017 nyarán piacra dobott első Google Home hangszóró utódjának fog számítani, mi lesz a hivatalos neve. Emellett nem ismertek a termék konkrét műszaki adatai és a bevezető ára sem. A társaság csupán néhány fotót és egy videót küldött el a kiválasztott sajtóorgánumok munkatársainak. A felvételen a Nest csapat számos tagja látható, köztük van Mark Spates, az okoshangszórók fejlesztéséért felelős termékmenedzser; Isabelle Olsson, az otthoni és a viselhető készülékek dizájnigazgatója; valamint Rishi Chandra, a Nest termékekért felelős alelnöke és vezetője.

Az új eszköz a kinézetében a Nest Minire és a Google Home Maxra hasonlít, s minden bizonnyal Nest néven jelenik majd meg. A vállalat a márkanevet az okosotthon-termékeknél alkalmazza.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!