Berta Sándor

Idén jöhet a Google új okos­hangszórója

Az új modell a Google Home Mini készüléket válthatja majd.

A 9to5Google nevű blog írta meg, hogy az új okoshangszóró a Nest termékek sorába fog tartozni, ezért a neve is Nest Mini lesz. A jelenleg elérhető Home Mini az Amazon Echo Dot vetélytársának számít és a Google Asszisztens fut rajta. A Nest Mini hasonló házat kap majd, mint a Home Mini és a mostani eszköznél sokkal jobb hangzást fog biztosítani. További újdonság lesz az integrált 3,5 mm-es fejhallgató-csatlakozó, ilyennel ugyanis a Home Mini nem rendelkezik, az Amazon Echo Dot viszont igen, ezáltal kényelmesen csatlakoztatható akár nagyobb hangszórókhoz is. Az utóbbiak előnye, hogy beszédvezérléssel is irányíthatók.

A Nest Mini előnye lesz, hogy kényelmesen a falra is lehet majd rögzíteni és támogatni fogja a Google Cast protokollt, így az év eleje óta nem értékesített Chromecast Audio helyettesítése is megoldható lesz vele. A konszern az új eszközt várhatóan ősszel mutatja be, az ára egyelőre nem ismert.

Érdekesség, hogy a Google tavaly októberben a Google Home Hub nevű kijelzős okoshangszóróval jelentkezett és a terméket az okosotthonok központjának szánta.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)