Franczy

Gigabyte GA-7ZXR(2.1) alaplap

[Amdzone] A neves Gigabyte cég sem pihen a babérjain, és most piacra dobja legújabb alaplapját, mely a GA-7ZXR(2.1) nevet viseli. A Gigabyte új alaplapja Socket A-s tokozású AMD Athlon és Duron processzorok fogadására készült, és az egyik legújabb VIA chipsetre, a KT133A-ra épül.

A nagysikerű VIA KT133-as chipset utódjára épülő új Gigabyte alaplap már támogatja a legújabb 266 MHz-es, de a régebbi 200 MHz-es FSB-vel (Front Side Bus) rendelkező AMD Duron és AMD Athlon processzorokat is.

Az új Gigabyte GA-7ZXR(2.1)-es alaplapok a VIA 686B mellett Promise ATA100-as RAID (Redundant Array of Inexpensive Disks) chipsettel is el vannak látva, így a négy darab IDE portra összesen nyolc darab ATA100-as merevlemez, vagy egyéb meghajtó csatlakoztatható. Az alaplap támogatja a RAID 0-t (striping), és a RAID 1-t (mirroring) is. A RAID 0 lehetővé teszi, hogy két vagy több merevlemezt egy logikai meghajtóvá lehessen "egyesíteni", így növelhető az írási és olvasási sebesség. A RAID 1-et pedig a merevlemezek tükrözésére találták ki, segítségével az egyik merevlemezen történő változások egyből a másik winchesteren is végbemennek.

Klikk ide!

A Gigabyte új alaplapja a szokásoknak mondható ATX formátumban készül. A három darab DIMM foglalatba összesen maximum 1.5 GB PC133-as SDRAM pakolható be. Az alaplap szabványos AGP4x-es slotjába a legújabb grafikus vezérlőkártyák is berakhatóak, ezenkívül pedig hat darab PCI slot, és egy darab AMR slot található még rajta. Az alaplap hátulján két darab USB port van, de további két USB port is a felhasználók rendelkezésére áll. A board része még egy integrált Creative CT5880-as PCI audio megoldás, mely 4 csatornás kimenettel rendelkezik.

A fenti unalmasabb specifikációk után fontos megemlíteni az új Gigabyte alaplap által nyújtott kiváló tuning lehetőségeket, hiszen lehetőség van a különböző feszültségek és a rendszerbusz frekvenciájának állítására is. A GA-7ZXR(2.1) rendszerbusz frekije 95 és 150 MHz között változtatható, a lépésközökről azonban sajnos nincs információnk. A processzorszorzót 5x és 12x között lehet állítani, 0.5x-es lépesekben. A processzor-feszültséget 1.5 és 1.85 V között 0.025 V-os lépésekben lehet állítani, míg a DIMM feszültséget 3.3-3.5 V között lehet változtatgatni.

Az említetteken kívül pedig még a következő szolgáltatásokkal rendelkezik az új Gigabyte alaplap: Suspend to RAM (STR) funkció, három ventillátor csatlakozó, Modem Wakeup szolgáltatás, Lan Wakeup funkció, Gigabyte Dual BIOS, valamint EasyTuneIII BIOS.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!