Franczy

AOpen AK73 Pro Socket-A-s alaplap

[Electic] Az AOpen America most jelentette be, hogy az új AK73 Pro típusú alaplappal ki szeretnék egészíteni a cég AMD Athlon/Duron processzorokat támogató termékcsaládját. Az AOpen legújabb ATX formátumú alaplapján a nagyteljesítményű VIA Apollo KT133-as chipset és a VIA VT8363/ VT82C686B chip-ek jutnak nagy szerephez.

Az új AOpen AK73 Pro típusú alaplapok támogatják a 4x-es AGP-t, nagysebességűnek titulált PC133-as memória kontrollerrel rendelkeznek, valamint az alaphelyzetben 200 MHz-es (2x100) FSB (rendszerbusz) egészen 332 MHz-ig tuningolható fel. Az új AOpen board emelett még ATA-66 interfésszel is rendelkezik, ami azért nem a legújabb szabvány, persze a gyakorlatban nem nyújtana sokkal jobb teljesítményt egy ATA/100-as kontrollerrel sem.

"Egyes piaci szegmensekben csak az elképesztő sebességet nyújtó PC konfigurációk a nyerők." - nyilatkozta Paul Su, az AOpen America cég elnöke. "Az új AOpen AK73 Pro típusú alaplapjaink óriási teljesítményt nyújtanak, emellett pedig úgy lettek megtervezve, hogy a komolyabb alkalmazások is százszázalékos stabilitással futhassanak rajtuk." - tette hozzá.

"Az általunk végzett tesztek alatt az új AOpen KK73 Pro alaplapok teljesen stabilan működtek, mely valószínűleg nagyrészt annak köszönhető, hogy az AOpen mérnökei megfelelően helyezték el az alaplap alkatrészeit, valamint hogy megfelelő kondenzátorokat választottak a CPU socket köré." - írta az egyik elismert PC-s hardver tesztelő site, az Anandtech.com.

Klikk ide!

Az AOpen AK73 Pro alaplap jumper-less, vagyis lényegében jumper mentes kivitelben készül, a belé helyezett processzorokat pedig 5.5-12.5-es szorzókkal tudja meghajtani. Tuning célokra is ideális választást jelenthet, hiszen a BIOS-ból állítható a CPU Vcore és az egyéb hasznos dolgok. Az új AOpen alaplapon integrált AC'97 2.1 audió-megoldás kapott helyett, ezenkívül pedig 1 AMR slot, 5 PCI slot, 1 AGP slot található meg rajta, három DIMM foglalatában maximum 1.5 GB SDRAM, vagy VCM memóriát képes kezelni. Az AOpen ezek szerint tehát megint egy kiváló és tuning célokra is alkalmas alaplappal lepte meg az AMD hívőket, így várhatóan nagy sikert fog aratni az AOpen AK73 Pro. Bár nem a legújabb VIA chipset-tel látták el, de azért a VIA KT133 még egyáltalán nem nevezhető elavult chipset-nek.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!