Berta Sándor

Támogatna egyes újságokat a Google

A keresőcég licencdíjakat fizetne a kiválasztott sajtóorgánumoknak és nem csupán cikktöredékeket mutatna meg.

Brad Bender, a Google termékmenedzsmentért felelős alelnöke jelentette be az új kezdeményezést, amelynek lényege, hogy az óriáscég további bevételekhez segítené a kiadókat azáltal, hogy licencdíjat fizetne nekik a tartalmaik felhasználásáért. Emellett a társaság egy új hírformátumot is indítana, de az utóbbi konkrét megvalósításának a részletei még nem ismertek. Bender közölte, hogy az új program először Ausztráliában, Brazíliában és Németországban lesz elérhető. Az európai uniós tagállamban a partnerek között lesz a Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ), a SPIEGEL, a ZEIT, a Rheinische Post és a Tagesspiegel. Az új ajánlat először a Google Híreken és az Android Discover hírfolyamon lesz hozzáférhető.

A menedzser kitért arra is, hogy a kezdeményezés hozzásegíti majd a kiadókat ahhoz, hogy "egy javított történetmesélési élménynek köszönhetően növekedjen a tartalmaik láthatósága". Az új formátum miatt "az olvasók mélyebben merülhetnek el az igényes történetekben, lehetnek naprakészek és új témákat fedezhetnek fel". Segítséget fog jelenteni, hogy így a felhasználók akár a fizetős tartalmakhoz is hozzáférhetnek majd. Mindez úgy valósul meg, hogy ezen anyagok díjait kifizeti a vállalat.

A dpa német hírügynökség úgy értesült, hogy a Google később több kiadóra, kisebb helyi újságokra, rádióállomásokra és televízióadókra is ki akarja terjeszteni a programot.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!