Berta Sándor

Notebooknak látszó dokkolóegység

Az új eszköz kívülről teljesen úgy néz ki, mint egy laptop.

A Nex Computer által kifejlesztett és piacra dobott Nexdock Touch nevű készülék az okostelefonok vagy a Raspberry Pi típusú miniatűr számítógépek dokkolóegységeként használható, de a termékek szinte notebookként működhetnek a segítségével. Ehhez elegendő csupán a két eszközt egy kábellel összekötni.

A gyártó a kiegészítőt ellátta egy 14,1 hüvelykes érintőképernyővel és akkumulátorral, viszont nincs beépített kamera. Az üzemidő egyelőre nem ismert. A Nex Computer megalkotott egy tartót is, amelynek segítségével az okostelefonok a dokkolóegység mellé állíthatók, így kényelmesen elhelyezhetők a Nexdock Touch mellett. Azt egyelőre nem lehet tudni, hogy a tartó mennyibe kerül és mikortól lehet majd megvásárolni, a különleges dokkolóegység bevezető ára viszont 249 dollár, míg a végső ára 320 dollár lesz. Az első kiszállítások augusztus 31-től történnek.

A Nexdok Touch az okostelefonok és a Raspberry Pi mellett használható a különböző notebookokhoz és a Chromebookhoz is, az utóbbi esetben gyakorlatilag azok második képernyőjeként működhet. A cég már korábban piacra dobta a Nexdock és a Nexdock 2 típusú modelleket, azok ugyanakkor még nem rendelkeztek érintőkijelzővel. Különbség még, hogy az új modell az elődeinél jobb hangszórókat és egy nagyobb érintőpadot kapott.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Gabbbbbbbbbbbb #2
    A [raspberry pi zero w] sok mindenre használható, de nem egy konzúmer termékben. Webböngészésre és modern videoformátumok valósidejű kibontására alkalmatlan.

    A 85ezer Ft-os touchscreen laptopok használhatóságáról meg csak annyit, hogy az építési minőséggel és az élettartammal is masszív problémák vannak. Nyilván relatív, hogy mi a használható, nekem egy celeronos gép tejfölöskupa műanyag házban nem számít használhatónak, mi értelme egy laptopnak, ha nem lehet hátizsákban szállítani? Akkor már inkább egy 35eFt-os régi irodai gép használtan ssd-vel 1. generácós i3 procival.
  • kvp #1
    Nem tul hasznos megoldas. Az, hogy hasznalhato telefon dokkolonak meg ok, de plusz 10 dollarert belerakhattak volna egy raspberry pi zero w-t is, hogy fuggetlen eszkozkent is hasznalhato legyen. Vagy legalabb csak egy dokkolo slot-ot neki meg egy atkapcsolot ami kepes valtani a kulso keszulek es a pi kozott. Egyebkent a kepen lathato prototipuson meg ott van a kamera a billentyuzet tetejen. (egybkent nagyon vacak helyen) Szerintem tipikusan ez a kialakitas az amire az emberek nagyreszenek nincs szuksege. 85 ezer forintert mar egesz hasznalhato touchscreen-es laptopokat adnak, raadasul oem win10-el.