Berta Sándor

Új funkciókat kapott a Google Meet

A videokonferencia-szoftver többek között a korábbinál jobb audio- és videominőséget kínál.

Smita Hashim, a Google Meet, Voice & Calendar termékmenedzsment-igazgatója a blogbejegyzésében jelentette be a megoldást érintő változtatásokat. Az újítások közül kiemelkedik, hogy a Google Meet a jövőben akár 16 személyes videokonferenciák lebonyolítására is alkalmazható lesz. Eddig egy ilyen beszélgetésen legfeljebb 4 személy vehetett részt.

Emellett a szolgáltatást elsősorban okostelefonon használóknak lehet hasznos az úgynevezett Low-Light üzemmód, amelynek lényege, hogy a mesterséges intelligencia jelentős mértékben feljavítja a mutatott képet rossz fényviszonyok esetén. A Meetet okostelefonon alkalmazók már a következő napokban használhatják a funkciót, míg a többi internetező számára csak később lesz elérhető.

Fontos változás továbbá, hogy a felhasználók a jövőben egy képernyős prezentációt csak egyetlen Chrome-ablakban oszthatnak majd meg és nem a teljes képernyőn vagy egy Windows-ablakban.

A szoftver új verziója ráadásul intelligens zajelnyomási funkcióval is rendelkezik, ezáltal jelentős mértékben csökkenthető a zavaró háttérzörejek száma és a felvételekből kiszűrhetővé válnak a gépelési zajok is. Ez a funkció ugyanakkor kizárólag a G Suite Enterprise és a G Suite Education keretében hozzáférhető.

A menedzser végül kiemelte, hogy a Google Meet biztonságos, mert a videokonferencia-beszélgetéseket titkosítják és a zaklatás elleni funkciók is alapból be vannak kapcsolva.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • LuiKang #2
    Másik:
    "Az újítások közül kiemelkedik, hogy a Google Meet a jövőben akár 16 személyes videokonferenciák lebonyolítására is alkalmazható lesz. Eddig egy ilyen beszélgetésen legfeljebb 4 személy vehetett részt."

    Az eredeti:
    "Tiled layout for larger calls: The expanded tiled layout now lets web users simultaneously see up to 16 participants at once (previously, tiled layouts only enabled you to see four people at a time). More updates are coming for larger meetings, better presentation layouts, and support across more devices."

    Eddig is lehetett akár 255-en is használni a Meet-et...
    Az újítás az, hogy eddig csak 4 főnél volt használható a "csempés" elrendezésű megjelenítés, most már 16 résztvevővel is használható lesz.


  • Griphons #1
    "Fontos változás továbbá, hogy a felhasználók a jövőben egy képernyős prezentációt csak egyetlen Chrome-ablakban oszthatnak majd meg és nem a teljes képernyőn vagy egy Windows-ablakban."
    Az eredeti:
    "Users now have the option to present a Chrome tab (instead of just presenting their window or entire screen)."

    Vagyis nem csak a teljes képernyőt vagy egy ablakot, de egy Chrome tabot is választhatnak megosztásra prezentáláskor.

    Nem kéne annyira támaszkodni a google translate-re, ha már nem megy az angol!