Gyurkity Péter

Olcsóbb 5G-telefon az Oppo kínálatában

A kínai gyártó is lefelé nyit, mégpedig gyors európai megjelenéssel.

Az Oppo kapcsán az utóbbi hetekben bőven volt miről beszámolni, nem is olyan rég például egy olyan készülék várható megjelenéséről írtunk, amely már 12 GB RAM jelenlétével rajtolna el a piacon. Most egy némileg szerényebb változatról számolhatunk be, amely kedvezőbb áron biztosítana ötödik generációs elérést.

Kissé meglepő módon a cég portugál weboldalán bukkant fel az új típus, pontosabban annak teljes specifikációja, így nem sok kérdőjel maradt a hivatalos bejelentésig. Egészen pontosan a Find X2-sorozat legújabb tagjáról van szó, amely a közvetlen elődökkel ellentétben már nem az abszolút csúcskategóriában, hanem ehelyett a mainstream szegmensben küzdene az elismertségért, picit gyengébb hardverre alapozva. Amíg ugyanis az eredeti példányok a Snapdragon 865 chipre épültek, a Find X2 Lite már a Snapdragon 765 típuson alapul, ennek megfelelően pedig szerényebb teljesítményt társít az 5G-támogatáshoz. Ez utóbbi kapcsán gyorsan érdemes megjegyezni, hogy az első körben csak az n40 és n78 frekvenciasávokat támogatják majd, ez később, szoftveres frissítés útján, bővítenék ki az n1, n2, n5, n7, valamint n28 sávokkal.

A memória mérete 8 GB, a belső tároló kapacitása 128 GB lesz, ezzel szintén az elődök szintje alatt marad a telefon. Az akkumulátor ezúttal egy 4025 mAh-s példány, ez pedig a korábban látott 65 wattos gyorstöltés helyett a 30 wattos VOOC 4.0-szabványt támogatja, amivel szintén jócskán lefaraghatunk a feltöltési időből. Érdekes módon a hátoldalon egyszerre 4 kamerát helyeznek el, ezek sorrendben 48, 8, valamint 2 és 2 megapixelesek, itt pedig helyet szorítanak a fekete-fehér és „retró” funkciónak is. Az előlapon egy 32 megapixeles szelfikamera dolgozik majd, amelyet egy felső bevágásban, vagyis nem egy apró lyukban helyeznek el. A kijelző maga egy méretes, 6,4 hüvelykes AMOLED-panel, 60 Hz-es frissítéssel és a Full HD+ felbontással.

Egyes portugál forgalmazók oldalán már a hivatalos ár is látható, eszerint ez 500 euró lesz a kontinensen, bár a pontos megjelenési dátumot még nem hozták nyilvánosságra.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!