Gyurkity Péter

5G-vel jön az új középkategóriás Nokia

Ehhez várhatóan nagy kijelző, valamint 4 hátoldali kamera csatlakozik majd.

A HMD Global az utóbbi időben több új megoldást is bejelentett, néhány további készülékről pedig külsős források szivárogtattak ki információkat. Legutóbb arról írtunk, hogy a csúcskategóriás változat sokat csúszhat, eközben azonban már lerántották a leplet egy középkategóriás megoldásukról, most pedig egy ehhez hasonló típus van érkezőben.

Több alkalommal megbízhatónak bizonyult forrás számolt be a legfrissebb értesülésekről, amelyek ugyanebbe az irányba mutatnak, bár a hivatalos bemutató minden bizonnyal csak az ősz folyamán jön majd el. Maga a végleges név sem teljesen biztos, viszont több jel arra utal, hogy a Nokia 7.3-ról van szó, amelynek közvetlen elődjét tavaly ősszel mutatták be, vagyis ehhez képest számíthatunk némi előrelépésre. Ami a konkrét részleteket illeti, itt egy hasonlóan nagy kijelzőre, egy erősebb mainstream chipre, valamint összesen 4 hátoldali kamerára számíthatunk, miközben maguk az érzékelők is tovább javulhatnak.

A HMD illetékesei ugyanis szeretnének minél jobb képkészítési minőséget biztosítani a telefonon, ennek érdekében pedig még frissebb komponensekkel turbóznák fel a kameramodult. A főszenzor 48 helyett akár már 64 megapixeles is lehet, ezúttal is a Zeiss közreműködésével, az előlapi szelfikamera pedig 20 megapixelről 24 vagy 32 megapixelre javulhat, bár a pontos részleteket itt még nem ismerjük, tehát a tisztánlátás érdekében meg kell várnunk a hivatalos bejelentést. Az 5G támogatása szintén jelen lesz a telefonon, ehhez tehát a megfelelő Snapdragon chip áll majd rendelkezésünkre, az azonban még nem teljesen világos, hogy az előlapon megőrzik-e az elődön látott felső bevágást, avagy a Nokia 8.3 5G esetében alkalmazott apró lyukat részesítik-e majd előnyben.

Ahogy említettük, a hivatalos bemutató ősszel, vagyis a harmadik negyedévben esedékes, a kereskedelmi ár a várakozások szerint 500 euró alatt lesz majd, a Nokia 8.3 ugyanis 560 eurót kóstál.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!