Gyurkity Péter

Sokat csúszhat a Nokia 9 PureView

A második félévben bukkanhat fel a cég frissítése, amely a korábbi kudarcot hivatott feledtetni.

A HMD Global kapcsán az elmúlt hetekben olvashattunk arról, hogy érkezőben van egy 5G-készülék, korábban pedig csúcstelefon megjelenését vetítettük előre, amely a Nokia 8-sorozatot frissítené fel. A jelek szerint készülőben van a Nokia 9 utódja is, amely azonban csak az év vége felé jelenhet meg a piacon.

Újabb külsős értesülés bukkant fel a világhálón a napokban, amely már a Nokia 9.3 PureView várható megjelenésével kapcsolatos információkat osztja meg velünk. Itt korábban többek között arról értekeztünk, hogy a Nokia 9 nem túl sikeres 2019-es bemutatkozását az év elején követné a Nokia 9.1 típus, erre azonban nem került sor, és bár nem sokkal később már a Nokia 9.2 összeállításáról beszéltek a magukat jól értesültnek beállító személyek, egyre valószínűbbnek tűnik azonban, hogy ehelyett a Nokia 9.3 névre esik majd a választás, hiszen ezzel követnék a mostani elnevezési trendet – itt az elmúlt hónapokban már megismerhettük a Nokia 1.3, 2.3, 5.3 és 8.3 okostelefonokat, ezzel tehát a csúcskészülék valóban nem lógna ki a sorból.

Nyilván sok múlik majd azon, hogy a várhatóan a Snapdragon 865 chippel megjelenő, abszolút csúcskategóriásként befutó megoldás elkészültét és megjelenését mennyiben befolyásolja a koronavírus terjedése és az emiatt meghozott szigorú, sokszor precedens nélküli intézkedések sorozata. A beszállítói csatornák jelenlegi nehézségei miatt az év közepére, esetleg a második félévre csúszhat át a bemutató és a piaci megjelenés, vagyis valamikor augusztus és december között kerülhet sor erre. Ez persze nem jelent katasztrófát számukra, hiszen a Nokia 8.3 minden bizonnyal megállja majd a helyét a Pixel 5 és az LG G9 típusokkal szemben, tekintettel arra, hogy ezek sem a csúcskategóriában bukkannak majd fel, hanem inkább a középkategóriát célozzák meg.

A Nokia 9.2 kapcsán egyébként korábban vékonyabb kávát, 48 megapixeles hátoldali főkamerát, 5G-támogatást, a jack-dugó hiányát, valamint legkorábban júniusi bejelentést vetítettek előre, ez azonban valószínűleg nem lesz így.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!