Berta Sándor

Adatokkal segíti a kormányokat a Google

A társaság által közölt információk segíthetik a kabineteket a koronavírus-járvány elleni küzdelemben.

Jen Fitzpatrick, a Google alelnöke és Karen DeSalvo, a konszern egészségügyi vezetője közös blogbejegyzésében jelentette be, hogy elkészült a COVID-19 Community Mobility Reports című jelentés, amelyből többek között láthatóvá válik, hogy a különböző változások miként hatnak az emberek mindennapjaira, a vásárlási szokásaikra, a tömegközlekedési eszközök használatára. A figyelembe vett területek között voltak a munkahelyek, a pályaudvarok, az élelmiszerboltok, a gyógyszertárak, a szabadidős tevékenységek helyszínei, a parkok és a lakóövezetek.


A dokumentum 131 országra vonatkozóan érhető el, a magyarországi adatokat tartalmazó anyag megyénkénti lebontásban tartalmazza az információkat. Az óriáscég a jelentés elkészítéséhez nem azonosítható felhasználói adatokat alkalmazott, amelyeket több héten át gyűjtött. A magyarországi dokumentumban szereplő információk március 29-i állapotot tükrözik.

A Google álláspontja szerint az adatok segíthetnek például az új nyitvatartási idők kialakításában vagy új ajánlások kidolgozásában, illetve akár a csomagszállítók tájékoztatásában azzal kapcsolatban, hogy az emberek általában mikor vannak otthon. A vállalat jelezte, hogy együtt dolgozik járványügyi szakemberekkel.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)