Berta Sándor

Elindult a Works With Chromebook program

A kezdeményezés hasonlít a Windows operációs rendszernél megfigyelt projektre.

A számítógépek és perifériák esetében már évek óta fel van tüntetve a Windows logója, ezzel is jelezve, hogy az adott készülék kompatibilis az operációs rendszer aktuális verzióival. De ugyanilyen rendszer működik az Apple által készített termékekhez gyártott kiegészítők esetében is. Most a Google is bejelentette a saját hasonló projektjét.

Kevin Ngo programmenedzser blogbejegyzésében közölte, hogy a Works With Chromebook első partnerei között van az AbleNet, az Anker, a Belkin, a Brydge, a Cable Matters, az Elecom, a Hyper, a Kensington, a Logitech, a Plugable, a Satechi, a StarTech és a Targus. A logót eleinte csak az Amerikai Egyesült Államokban, Kanadában és Japánban fogják alkalmazni. A lépés különösen az USA esetében érthető, hiszen ott a Chromebookok jelentős piaci részesedéssel rendelkeznek.

A Logitech a megjelentetett anyagában hat egeret sorolt fel, amelyek megkapták a Works With Chromebook jelölést. A kompatibilitáshoz nem volt szükség különleges módosításra. Az érintett modellek a Logitech M100, M310, M317, M325, M510 és M705.

A Works With Chromebook kiegészítők egyelőre az Amazon.com, a Best Buy, a Walmart.com és a Bic Camera kínálatában érhetők el. Azt nem lehet tudni, hogy a kezdeményezést később kiterjesztik-e más országokra is.

A Google egyúttal azt is jelezte, hogy a Chrome böngésző 81.0-s verziója elvileg a héten jelent volna meg, de a konszern végül csak egy biztonsági frissítést adott ki. A fejlesztők ugyanis úgy döntöttek, hogy a közeljövőben nem jelentetnek meg nagyobb frissítéseket és kizárólag a Chrome 80.0 kap majd biztonsági javításokat. Az intézkedés érinti a Chrome OS operációs rendszert is. A Dr Windows nevű oldal rámutatott, hogy a döntés minden bizonnyal hatással lesz a Chromiumra épülő böngészőkre (Microsoft Edge, Vivaldi stb.). A Firefox fejlesztése viszont változatlan marad, míg a Brave esetében a Chromium alapoktól független az új funkciók integrálása.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • kvp #1
    Alapvetoen azert ez csak egy marketingfogas, amivel a linux kompatibilis periferiakat jelolik meg. Viszont az emberek jelentos resze tovabbra is vagy android-ot hasznal vagy windows-t. A chromebook-ok tulsagosan limitaltak egy teljes erteku linux-os laptophoz kepest is, viszont ha ennyi is eleg, akkor mar tobbnyire egy sima android-os tablet is boven eleg.