Berta Sándor

Új Chromecast érkezhet

A Google akár a közeljövőben piacra dobhatja az új terméket.

A 9to5Google nevű hírportál írta meg, hogy a webes konszern egy olyan új Chromecast-utódon dolgozik, amelyen az Android TV futhat.

A kiszivárgott információk alapján a fejlesztés alatt lévő eszköz képes lehet majd a 4K HDR tartalmak streamelésére, rendelkezni fog a Bluetooth- és WiFi-támogatással, olyan formájú lesz, mint a Chromecast Ultra és távirányítóval is kiegészítheti az óriáscég. Az elképzelések alapján ráadásul az új készülék távirányítója - az Amazon Fire TV nevű termékéhez hasonlóan - el lesz látva mikrofonnal és egy külön gombbal, amelynek a segítségével a Google beszédasszisztensét lehet majd aktiválni, illetve vezérelni.

Fontos különbség lesz, hogy az eredeti Chromecast változattól eltérően az új eszközön egy teljes értékű Android TV fog futni, ugyanakkor a klasszikus Chromecast funkció is elérhető marad. Az Android TV kezelőfelülete nagyon hasonlít az Amazon Fire TV, valamint a különböző okostévék felhasználói kezelőfelületére.

Azt egyelőre nem lehet tudni, hogy a Chromecast-utód készülék mikor jelenhet meg a boltokban, miként azt sem, hogy mennyi lesz a bevezető ára. Eddig a Google I/O nevű fejlesztői konferenciája volt a lehetséges bemutatási helyszín, de a rendezvényt elhalasztották a koronavírus-járvány miatt. A vállalat nem kommentálta a kiszivárgott információkat.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Macropus Rufus #1
    hát remélem jobb lesz mint az elődje volt. Az Ocolust quest képét akartuk a segítségével kirakni egy tévére... borzalom. Kb. 5 percig bírta aztán fagyott. És ezt konzekvensen. Első körben arra gondoltunk, hogy a hálózattal van bibi, de nem. A telóra telepített oculust app-on keresztül gond nélkül ment a stream.