Berta Sándor

A Signalt alkalmazza a jövőben az Európai Bizottság

A testület adatszivárgási és kémkedési ügyek után készítette el az ajánlását.

A Politico online magazin idézett abból a belső anyagból, amely az Európai Bizottság munkatársainak szólt és amely az érintetteknek a Signal nevű azonnali üzenetküldő szolgáltatást használatát ajánlotta a jövőben. Az intézkedés hátterében az áll, hogy az elmúlt időszak számos adatlopási és -szivárgási, valamint kémkedési ügye után az Európai Bizottság szeretné jobban védeni a különböző diplomáciai információkat.

Egy a neve elhallgatását kérő dolgozó közölte, hogy az intézkedéscsomag részét képezi az is, hogy a testület alkalmazottai kötelesek lesznek a nem bizalmasnak minősített információkat is titkosított elektronikus levelek segítségével továbbítani. Az ajánlás értelmében a Signalt elsősorban az egyes munkatársak és a külső személyek közötti kommunikációban kell használni.

Érdekesség ugyanakkor, hogy az Európai Parlament dolgozóinak kommunikációjában a Signal nem alkalmazható, mert a szervezet IT- részlege korábban megtiltotta az európai képviselők számára, hogy a szoftver asztali változatát feltelepítsék a számítógépeikre és ehelyett a WhatsApp használatát javasolta. Ugyan a WhatsApp rendszerében is van végpontok közötti titkosítás, de a fejlesztés - a Signallal ellentétben - nem nyílt forráskódú, ezáltal a forráskódot nem lehet megvizsgálni. Ráadásul a WhatsApp megosztja a metaadatait az anyavállalatának számító Facebookkal.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • VolJin #1
    A fogorvosok európai egyesületének ajánlásával!