Gyurkity Péter

Jól szerepelt a két legnagyobb telefongyártó

A Huawei és a Samsung nem panaszkodhat, míg az LG továbbra is gyengélkedik.

A napokban már olvashattunk arról, hogy meglehetősen jól sikerült az Apple ünnepi szezonja, ennek kapcsán pedig az okostelefonok piacáról is megtudtunk néhány friss adatot. Most a lista első két helyén álló gyártót vesszük sorra, akiket az LG egészít ki a hírekben.

A Canalys most tette közzé saját felmérését, amelyben a kínai, valamint a globális piacot is közelebbről szemügyre veszik. Ebből kiderül, hogy a tavalyi év utolsó naptári negyedében a Huawei igencsak jól szerepelt, dacára a továbbra is érvényben lévő szankcióknak, Kínában például a teljes torta 40 százalékát kaparintották már meg, viszont azt már érzékelni lehetett, hogy a 4G-készülékek iránt csökkenőben van a vásárlói kereslet. Ennek megfelelően a gyártók gőzerővel készülnek az 5G térhódítására, viszont közben az erősorrend is némileg módosult, hiszen az Apple az iPhone 11 révén erősödni tudott, és míg a Xiaomi visszaszorulóban van, az Oppo és a Vivo tovább reménykedhet a lendületük erősödésében.

A Samsung a maga részéről már elérhetővé tette pénzügyi jelentését, amelyben megemlítik, hogy az okostelefonok nélkül sokkal rosszabbul végződött volna számukra az ünnepi szezont is magába foglaló periódus. A teljes vállalat 1 százalékkal növelte bevételét, viszont a telefonos részleg esetében a növekedés 7 százalék volt, amit elsősorban a Galaxy A-sorozat sikere alapozott meg. Ebben az évben saját várakozásaik szerint az 5G terjedése és a hajlítható megoldások megjelenése jelenti majd a fő húzóerőt (ahogy azt tavaly már előre jeleztük, hiszen ugyanezen várakozás már akkor is megvolt a piacon), ők viszont a csúcskategóriában nagy hangsúlyt fektetnek majd erre a két funkcióra, amitől további sikereket várnak.

Az LG már nem lehet ennyire büszke saját eredményére, hiszen a telefonos részleg esetükben nem tudott megújulni, így folytatódott a negatív trend. Az utolsó negyedévben 280 millió dollárt vesztettek, ez picit nagyobb, mint az egy évvel korábbi 270 milliós negatívum, éves szinten azonban már 858 millió dollár volt a teljes veszteség. Az 5G-ben ők is bíznak, itt viszont óriási fordulatra lenne szükség ahhoz, hogy magukra találjanak.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!