Vegyes valóság szemüveget fejleszthet a Samsung

A dél-koreai konszern már szabadalmaztatta az elképzelését.

A Samsung alighanem a korábbi Odyssey és Odyssey+ vegyes (kevert) valóság szemüvegek új, harmadik generációján dolgozik. Ezt támasztja alá, hogy a gyártó a Kínai Nemzeti Szellemi Tulajdoni Hivatalhoz (CNIPA) a tavalyi év elején benyújtotta a kapcsolódó szabadalmát és a CNIPA azt most el is fogadta. Amint arra a LetsGoDigital rámutatott, a szabadalmi dokumentumban nem csupán rajzok és vázlatok szerepeltek, hanem termékfotók is, igaz, azt egyelőre nem lehet tudni, hogy azok valódi felvételek vagy renderelt grafikák voltak-e. A rovarszemekre hasonlító dizájn miatt ugyanakkor a képek inkább optikai hatásokkal felturbózott felvételeknek tűnnek.

Az új lehetséges vegyes (kevert) valóság szemüvegről technikai részletek ugyanakkor nem szivárogtak ki, így sem a látószögek, sem a kijelzők felbontása nem ismert. A korábbi két terméken már szerepelt Odyssey logó azonban nagyon is jól érzékelhető. Az szintén kiderült, hogy az új eszközt felszerelik majd integrált fejhallgatóval és egy új mechanizmussal, amely segíteni fog abban, hogy a kiegészítőt az adott személy fejformájához lehessen igazítani. Az MSPoweruser emlékeztetett arra, hogy a korábbi Odyssey OLED-képernyőinek felbontása 1440 x 1600 képpont volt és beépített AKG fejhallgatóval rendelkezett.

Az már tavaly januárban ismertté vált, hogy a Samsung egy olyan virtuális valóság szemüveget is fejleszt, amelynél hajlított kijelzőt alkalmazna, hogy így biztosítson az eddigi megoldásoknál jóval nagyobb látómezőt, majd júliusban az is kiderült, hogy a gyártó kiterjesztett valóság szemüveget fejleszt.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • ugh #1
    Ehhez mi a tökömnek szemüveg?
    Csak nézz meg olvass el egy szabadon választott hírt bárhol.
    Vegyesen tartalmaz csak valóságot...