Gyurkity Péter

Bemutatkozott az Alcatel 3C

A kifejezetten olcsó, ám nagyobb típus Európában bukkant fel.

A Nokia által birtokolt egykori telefonos részleg, pontosabban a TCL által licencelt márka kapcsán várható újdonságokról már olvashattunk a napokban, ennek alapján tudjuk, hogy három telefonról van szó, amelyek a februári MWC alatt mutatkoznának be. A gyártó most némileg felborította a menetrendet, hiszen egy eltérő változatról rántotta le a leplet a kontinensen.

Az olasz piacon mutatkozott be az Alcatel 3C, amely egy kifejezetten szerény, alacsony áron érkező megoldás. Érdekes módon az új okostelefon egy meglehetősen nagy, kereken 6 hüvelykes érintőképernyőt kapott, amelyet általában a középkategória képviselői esetében alkalmaznak, ehhez pedig a mostanában rendkívül gyakran használt 18:9-es képarány, valamint a 720 x 1440 pixel felbontás társul. A teljesítményről az 1,3 GHz-es órajelen futó, összesen 4 magot kínáló MediaTek MT8321 chip gondoskodik, ez viszont mindössze 1 GB memóriára és egy alapesetben alig 16 GB-os kapacitást kínáló belső tárolóra támaszkodhat.

A kamerák esetében szintén visszafogott kombinációról beszélhetünk. A hátoldalon egy 8 megapixeles érzékelőt helyeztek el, ezt az előlapon egy 5 megapixeles szelfikamera egészíti ki, nagy csodára tehát nem számíthatunk a fotók és videók területén. Az üzemidőt egy kereken 3000 mAh-s akkumulátor hivatott biztosítani, ez azonban a nagy kijelző miatt valószínűleg szintén nem lesz különösebben fényes, míg a szoftveres oldalon a megjelenés pillanatában az Android 7.0 Nougat fut, a ma már megszokottnak számító dual-SIM opcióval, három eltérő színben (fekete, kék, arany).

A készülék Olaszországban 130 eurós áron rajtolt el, ami kedvezőnek mondható, a cég valószínűleg a többi európai országban is elérhetővé teszi majd megoldását.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!