Berta Sándor

Meggátolnák a Facebook-szolgáltatások összevonását

Az ötlet megvalósítása komoly akadályokba ütközhet.

Januárban szivárgott ki Mark Zuckerberg azon elképzelése, amelynek értelmében ötvöznék az Instagramot, a WhatsAppot és a Facebook Messengert azért, hogy az emberek még több időt töltsenek el a portálon. Az ötlet megvalósítása esetén a három szolgáltatást használók kommunikálhatnának egymással anélkül, hogy ki kellene lépniük az éppen futtatott alkalmazásokból. A három platform technológiai infrastruktúrájának átdolgozásán és az elképzelése gyakorlatba való átültetésén több ezer fejlesztő dolgozik. A projekt lezárása után a három ajánlat szoftveres oldalról ugyanazokon a protokollokon és interfészeken fog alapulni.

Júniusban derült ki, hogy a tengerentúlon vizsgálat indul a Facebook ellen, miután a Szövetségi Kereskedelmi Bizottság (FTC) engedélyt kapott arra, hogy kivizsgálja a közösségi platform esetleges piaci versenyjoggal ellentétes döntéseit. A The Wall Street Journal és a CNBC értesülései alapján most ez az információ azzal egészült ki, hogy az FTC olyan jogi lépéseket akar bevezetni a Facebook ellen, amelyek megakadályoznák a három szolgáltatás tervezett összevonását. A testület munkatársai közölték, hogy előzetes intézkedésként egy egyszerű bírósági végzéssel blokkolnák a szolgáltatások műszaki integrációját. A hírre a Facebook részvényei 2,7 százalékkal gyengültek.

A bizottság három republikánus és kettő demokrata tagja szavaz majd a kérdésben, s a döntéshozatalhoz elegendő az egyszerű többség. Az FTC egyik szóvivője nem kommentálta a kiszivárgott információkat.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
 • gemihu #5
  Igazából a legjobb a nyílt és/vagy egységes szabvány lenne a jó, mert akkor bárki tudna írni bárkinek, mindegy melyik ökoszisztéma tagja legalább szöveges és hang alapú csevegés szintjén, mindenféle extra emoji és spéci dolgok küldése nélkül..
  Most hogy ezt technikailag hogy oldanál meg azt nem tudom, de szerintem meg lehetne, ha akarnák..
 • AcsMarci #4
  Szóval már a standard-ok bevezetése is gond....
  Be kéne már vezetni, hogy a döntéshozókkal minden döntés előtt ki kell töltetni egy kis "röpit". És akik megbukik - vagyis nyilvánvalóan inkompetens az adott témában - az nem dönthet, nem beszélhet bele, mert marha szánalmas, hogy olyan ugatnak bele minden témába, akik amúgy az adott témához teljesen analfabéták.
 • kvp #3
  Mar osszevontak oket az adatbazisok szintjen. (a hatekony adatbanyaszat miatt...) Csak a grafikus feluletek es a branding ternek el.
 • Sydra #2
  Legközelebb nem jelenti be előre az ötleteit.
 • Gabbbbbbbbbbbb #1
  Ezt már akkor tudta mindenki, amikor felvásárolták ezeket a platformokat. Nagy szó lenne, ha sikerülne megakadályozni, de szerintem esélytelen.