Gyurkity Péter

Vékony 5G-telefon van érkezőben

Mégpedig az Oppo jóvoltából, míg az Apple jövőre csak egy ilyen modellt mutatna be.

A kínai gyártó az elmúlt néhány évben több alkalommal mutatott be kifejezetten vékony telefont, annak idején ráadásul az elsők között indultak el ezen a vonalon. Most a jelek szerint az 5G támogatását vegyítenék egy ilyen kivitellel, miközben arról is szivárognak (az egymásnak olykor ellentmondó) hírek, hogy az Apple mit tervez jövőre.

Az Oppo egyetlen képet osztott meg a nagyközönséggel, amire rögtön többen reagáltak. Az egyik rövid bejegyzésben arra utalnak, hogy ez lehet az eddigi legvékonyabb dual-5G okostelefon, amely esetünkben az úgynevezett standalone 5G-hálózatok támogatására utal – tehát ez a készülék már semmilyen formában nem lenne a hagyományos 4G LTE-infrastruktúrára utalva. Az Oppo Reno 3 Pro 5G mindössze 7,7 mm vastag lenne, ami azonban azt valószínűsíti, hogy az előlapi kamera ezúttal nem egy előugró panelen helyezkedne el. A megosztott kép érdekes módon épp a telefon bal felső sarkát nem mutatja meg nekünk, így könnyen lehet, hogy ott bukkan majd fel egy apró lyuk a kijelzőpanelen. A vékony kávával és hajlított kijelzővel érkező megoldás az európai szolgáltatók kínálatában is megjelenhet majd.

Az Apple állítólagos jövő évi tervei kapcsán a napokban a sokszor megbízhatónak bizonyult Ming-Chi Kuo érkezett arról, hogy két iPhone 12 Pro modell fut majd be, itt pedig már a cég mindhárom új telefonja támogatná az 5G-elérést. Ennek azonban részben ellentmond az ETNews beszámolója, amely szerint egyetlen példány kezelné megfelelő módon az ötödik generációs hálózatokat, összesen pedig akár 4 vagy még több okostelefonról is leránthatják a leplet. A cég állítólag nagyon elégedett a Samsung által gyártott on-cell OLED-panelekkel, amelyek vékonyabb kialakítást tesznek lehetővé, ezért újabb megrendelést adtak át riválisuknak, emellett pedig a Qualcomm által fejlesztett Snapdragon X55 5G-modem alkalmazása tűnik biztosnak, ami nyilván éppen a fenti funkcióhoz szükséges.

Ez utóbbi céggel nemrég zárták le a kockázatos pereskedést, mégpedig egy 4,5 milliárd dollárra rúgó, 6 évre szóló egyezséggel, ami egyben azon pletykákat is visszaigazolta, hogy igazából sosem voltak nagyon érdekeltek az Intel hasonló fejlesztéseiben. Azóta viszont megszerezték az Intel ezen részlegét, így idővel saját modemek válthatják majd fel a Qualcomm egységeit.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!