Berta Sándor

Jobban kiemeli a nevezetes­ségeket a Google Térkép

A szolgáltatást rendkívül sok turista használja, elsősorban az ő tájékozódásukat könnyítenék meg.

Az Android Police számolt be arról, hogy a Google Térkép által megjelenített városrészletek esetében az eddiginél sokkal markánsabban lennének láthatók a helyi nevezetességek, elsősorban az épületek és az emlékművek azért, hogy a településekre látogató turisták egyszerűbben megtalálják azokat.

Jelenleg a legnagyobb problémát az jelenti, hogy a megjelenített információk nem mindig átláthatók. A Google fejlesztői ezért döntöttek teljesen új ikonok megalkotása és alkalmazása mellett, hogy a nevezetességek jobban előtérbe kerüljenek, azokra könnyebben fel lehessen figyelni és ezáltal az adott műemlékek a korábbinál nagyobb figyelmet kapjanak. Mindegyik megjelenített nevezetesség saját ikont kapott.

A módosítás jelenleg csupán néhány város esetében érhető el. A fejlesztők olyan településeket kerestek, amelyek nagyok és nemzetközileg is ismertek. Így került a kiválasztott metropoliszok közé New York, London, Barcelona, Róma és Berlin. A funkciót fokozatosan vezetik be világszerte. A szakemberek további ikonokat is fognak tervezni, így a jövőben a funkció még több városra kiterjeszthető lesz.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!